DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Hírösszefoglaló

Verstappen rekordja, Alonso öröme: ez történt vasárnap az F1-ben

A Formula.hu szokásos esti napi hírösszefoglalójában minden benne van, amit tudni érdemes, hogy ne maradjatok le semmi fontosról.

A nap legfontosabb híre természetesen az F1-es Holland Nagydíj, amelyen kétszer is leszakadt az ég, rengeteg fordulatot és izgalmat tartogatott, de végül Max Verstappen sorozatban kilencedik futamgyőzelmét hozta. A verseny összefoglalója és végeredménye ezen a linken megtekinthető!

Verstappen természetesen boldogan értékelt a futam után, de hozzátette, hogy nem a rekorddöntésre gondol, ő azért van itt, hogy nyerjen. A világbajnok első nyilatkozata itt olvasható!

Volt még két nagyon boldog ember Verstappenen kívül, az egyikük Fernando Alonso, aki a második helyre hozta be az Aston Martint, és Kanada után állhatott újra dobogóra. A spanyol szerint rendkívül jó volt most az autó, nagyon élvezte a futamot, a végén még megpróbálta megtámadni Verstappent is, de aztán úgy volt vele, hogy ha ott valami történik, akkor nem jut majd ki Zandvoortból... 

Alonso egyébként a futam elején egy kanyaron belül előzte meg Alexander Albont és George Russellt is, erre a manőverére saját maga úgy utalt, hogy szerinte ennek kell lennie a hónap előzésének.

f1-verstappen-alonso



A másik nagyon boldog ember pedig Pierre Gasly volt, aki kapott egy büntetést még a futam elején, de aztán óriási tempót diktált, és Sergio Perez büntetéséből profitálva idei első dobogós eredményét szállította, így megörvendeztette az Alpine-t. Gasly értékelése itt olvasható!

Perez lemaradt a dobogóról, negyedik lett, pedig egy szerencsés stratégiai döntés után vezette is a versenyt, de Verstappen pár kör alatt utolérte 14 másodperces hátrányból, majd a Red Bull taktikai döntése miatt elő is került a bokszban. Erről és Perezről Christian Horner és dr. Helmut Marko is elmondta a véleményét.

Szóljunk a Williamsről is, amely ismét pontot szerzett Alexander Albonnal úgy, hogy a csapat azért negatívan befolyásolta a pilóta versenyét. A tempó azonban most is megvolt ahhoz, hogy a pontokért küzdjön Albon, aki végül nyolcadik lett, de állt jobban is az elrontott taktikai lépés előtt. A csapat és a versenyző azonban nem igazán érti, hogy mitől voltak most ilyen gyorsak...

Nem teljesített jó futamot a Mercedes, amely ugyan gyorsnak bizonyult, de borzasztó döntések miatt a mezőny végéről zárkózott fel mindkét pilóta: Lewis Hamilton végül hatodik lett, George Russell pedig kiesett. Ő nagyon bosszúsan nyilatkozott a futam után, Hamilton azért optimistább volt ezúttal.

Hasonlóan gyenge volt a Ferrari, amellyel Carlos Sainz ötödik lett, de a spanyol is elmondta, hogy szerinte borzasztó volt a tempójuk, és tulajdonképpen nagy siker, hogy ennyi pontot tudott gyűjteni. Charles Leclerc egy baleset miatt kiesett, mivel megsérült az autója: a katasztrofális hétvégét teljesítő monacói finoman szólva nem volt a csúcson a nap végén.

A McLaren sem volt túl elégedett, Lando Norris szerint már nem először hibázott a csapat a stratégia terén, úgyhogy meg kell nézniük, hogy mit tehetnek ezen a téren. A brit nyilatkozata itt olvasható!

A verseny után egyébként kiosztottak két büntetést is, Yuki Tsunodát és Kevin Magnussent is megbüntették a felügyelők. A dán időbüntetést kapott, a japán pedig büntetőpontot is, a részletek itt olvashatók!

Szintén a mai nap híre, hogy délelőtt megműtötték Daniel Ricciardót, a pénteken kéztörést szenvedő ausztrál pilótát. Ricciardo a kórházból jelentkezett be, mint mondta, megkezdődött a felépülése, Christian Horner pedig optimista azt illetően, hogy mikor ülhet újra autóba.

A pontverseny állása ezen a linken megtekinthető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: