DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Sehol se voltunk” – Sainz realista marad

Az ötödik helyen zárta a Holland Nagydíjat Carlos Sainz, aki a jó eredmény ellenére még mindig kritikus a Ferrari teljesítményét illetően, a versenytempó hagy némi kívánnivalót maga után.

Ötödik helyen zárt Carlos Sainz Zandvoortban, a Ferrari elmúlt futamokon mutatott tempóját tekintve pedig nem meglepő, hogy pozitívan értékelte a spanyol teljesítményét. Ennek ellenére bevallotta: még mindig nem olyan a tempójuk, amilyet elvárnak maguktól.

„Egy ponton úgy tűnt, hogy még a dobogóért is versenyben lehetünk, de a realitás az, hogy a futam már akkor eldőlt, ha ránéztél a tempónkra, sehol se voltunk. Ehhez képest viszonylag jó versenyt futottunk, végig olyan pilótákkal versenyeztünk, akik nem a mi szintünkön álltak, hanem sokkal gyorsabbak voltak. Büszkének kell lennünk erre az ötödik helyre, de természetesen nem örülök annak, amilyennek az autó érződik, és mennyire küszködtem ma” – mondta Sainz a Formula.hu jelenlétében a verseny leintését követően.



„Nagyjából a hatodik leggyorsabb autóval rendelkeztünk ezen a hétvégén. Már az időmérő előtt is tudtuk, hogy nem állunk jól, arra kellett fókuszálnunk, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni ebből és jó, vagy legalábbis elviselhető eredményt tudjunk elérni. Ez ma sikerült is. Az utolsó hét körben használt intereken voltam, amik már tegnap tönkrementek a kvalifikáción, de így is sikerült Hamiltont magam mögött tartani és behozni az ötödik helyre az autót, amire őszintén szólva nem számítottunk ma.”

Sainz kitartó védekezésének a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton ellen, valamint Charles Leclerc kiesésének köszönhetően a spanyol megelőzte csapattársát a világbajnoki pontállásban.

„Az első kiállástól eltekintve, amikor mentünk egy extra kört a lágyakon, csupa jó döntéseket hoztunk ma. A tempónk is jó volt a futam elején a friss átmeneti abroncsokon, gyors voltam a változó körülményekben, de amint lenyugodott a verseny, visszatértünk a megszokottakhoz, nem voltunk sehol. Úgy gondoljuk, hogy Monzában megint visszatérhetünk egy jobb pozícióba. Tudom, ez most elég optimistán hangzik, de megmutattuk már idén, hogy tudunk néha a második leggyorsabb csapat lenni, főleg a Tifosi előtt” – fejezte be értékelését a Ferrari pilótája, aki pozitívan tekint a csapat jövő heti hazai futamára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: