DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Alonso: Az autó szárnyalt ma!

Nagyot ment a második helyen végző spanyol, aki az Aston Martint dicsérte: nagyon bízott az autóban és nagyon boldog volt a tempó miatt.

Szenzációs versenyt futott Hollandiában Fernando Alonso: az ötödik helyről rajtoló spanyol villámgyorsan a második helyre zárkózott három parádés előzéssel, majd a kerékcserék után a harmadik helyen haladt, aztán az elrontott taktika és bokszkiállás miatt visszaesett ötödiknek, de szinte azonnal újra előzött kettőt és feljött a két Red Bull mögé.

A futam hajrájában, az esőben kihasználta Sergio Perez hibáját és megszerezte a második helyet, majd az újraindítás után is maga mögött tartotta az RB19-est, így Kanada óta először állhatott dobogóra.

A vizes körülmények között még Verstappen tempójától sem volt messze a spanyol, és bár szárazon azért érződött az Aston lemaradása, de így is kihozta a maximumot ebből a hétvégéből.

f1-alonso-aston_4



„Nagyon intenzív futam volt, és nyilvánvaló, hogy esőben gyorsak voltunk” – mondta Alonso.

„Talán egy körrel később álltunk ki, mint kellett volna, de az autó valósággal szárnyalt ma, gyors és könnyen vezethető volt. Ilyen körülmények között olyan autó kell, amiben lehet bízni, és én most bíztam az autóban.”

„Ez egy nagyon különleges alkalom, hogy Maxszal és Pierre-rel osztozhatok a dobogón, mert nem gondoltam, hogy valaha Zandvoortban itt lehetek a pódiumon, eddig nem voltam olyan helyzetben. Szerintem ez egy nagyon különleges pálya.”

A spanyol azt is hozzátette, hogy az újraindításnál gondolkodott azon, hogy megpróbálja megtámadni Verstappent, de aztán végül nem kockáztatott – a levezető körén pedig azt mondta a rádióban, hogy előbb-utóbb nyerni fognak…

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: