DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Norris: Rosszul döntöttünk, nem ez az első eset

A második helyről a hetedikre csúszott vissza Lando Norris a Holland Nagydíjon, miután csapata rosszul ítélte meg a változó időjárás okozta trükkös körülményeket.

Egy zseniális kvalifikáció után mindössze hat pont jutott Lando Norrisnak Zandvoortban, a McLarennek ugyanis meggyűlt a baja a változó körülményekkel és a kiállások megfelelő időzítésével. A futam elején későn jött ki a brit a bokszba az átmeneti abroncsokért, ami miatt rengeteg helyezést veszített, a verseny második felében pedig csak némileg sikerült megmenteni az eredményt.

„Egyértelműen rosszul döntöttünk az elején, és ez nem az első eset ebben a szezonban. Rengeteg pozíciót, ezáltal pedig pontokat veszítettünk az ilyen hibák miatt idén. A futam második felében azonban jóvá tettük valamennyire, akkor pont jó döntést hoztunk, az elsők között voltunk, akik kiálltak, így visszanyertünk némi időt és George-ot (Russell) is átugrottuk” – értékelt Norris a verseny után a Formula.hu jelenlétében.

A McLaren pilótájának első futamgyőzelme is hasonló körülmények között úszott el 2021-ben Sochiban, akkor is az átmeneti abroncsokra való váltás időzítése okozott gondot a csapatnak.



 

„Eléggé változó, mivel volt olyan, hogy jól ítéltük meg a helyzetet és emiatt időt nyertünk vele, de mindenki jobban emlékszik a negatív helyzetekre” – válaszolta a 23 éves versenyző arra a kérdésre, vajon a változó körülmények megítélése az istálló gyenge pontjai közé tartozik-e. „Nem hiszem, hogy hasonló szituációkról beszélünk ebben a két esetben, de összességében úgy érzem, jó lépéseket tettünk ezen a téren, a mai nap viszont messze volt attól, ahol lennünk kéne.”

„Néha a tempón múlik, néha a stratégián, ma az utóbbin ment el a futam. A versenytempónk összességében nem volt rossz, a Mercedesekhez és az Astonokhoz képest viszont szörnyűnek tűnt, messze voltunk a tegnapi időmérős teljesítményünktől, amely még mindig sokkal versenyképesebb, mint a vasárnapi tempónk” – zárta a brit, aki nehéz versenyt jósol a papaya gárdának jövő hétvégén Monzában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: