DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Büntetés hátráltatta, majd büntetés segítette Gasly első Alpine-dobogóját

„Gyerünk!” – ünnepelte üvöltve az F1-es szezon első dobogóját a francia. Az első körös kiállás és Perez időbüntetése volt Holland Nagydíjának két döntő momentuma.

Az első kör volt Pierre Gasly Holland Nagydíjának egyik kulcspillanata – az Alpine franciája csak a 12. pozícióból indult, de köszönhetően annak, hogy a rajtot követően az első lehetőségnél ő is kijött köztes abroncsokért, az élmezőnyben találta magát.

Gasly ekkor harmadik helyen haladt, és a folytatásban a bokszutcai gyorshajtásért kiosztott öt másodperces időbüntetés sem hátráltatta túlzottan, végig az első ötben maradt. Fő ellenfelének Carlos Sainz számított a piros zászlóval félbeszakított futamon. A spanyolt a pályán előzte meg, ahol negyedikként futott be, de Sergio Perez szintén öt másodpercnyi időbüntetésével számolva ez a gyakorlatban harmadik pozíciót jelentett számára.



A Belga Nagydíjon még csak a sprintfutamot zárta top 3-as pozícióban, Hollandiában azonban már a valódi dobogót is megszerezte – korábbi legjobb vasárnapi helyezése a harmadik volt, ami jelzi, mennyire kiugró pontja szezonjának a zandvoorti eredmény.

„Csak annyit akarok mondani, gyerünk, nagyon fel vagyok pörögve, micsoda visszatérés ez a nyári szünetből. Nem az idei volt a legegyszerűbb szezonkezdetem, igyekeztem versenyről versenyre javulni. Jót tett ez a kis szünet, nagyon örülök a srácok miatt a harmadik pozíciónak” – mondta a dobogósokkal interjút készítő Giedo van der Gardénak a pályafutása negyedik pódiumeredményét megszerző Gasly.

„Bosszantott az az öt másodperces büntetés a futam elején, aztán úgy voltam, ez egy-egy” – célzott Perez időbüntetésére. „Igyekeztem a lehető legkeményebben odalépni, hogy öt másodpercen belül maradjak, végül pedig sikerült. Nagyon hosszú futam volt, óriási kihívás rajttól a célig, de az összes srác nagyszerű munkát hajtott végre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: