DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
Hírösszefoglaló

Perez helye, Alonso döntései – vasárnapi F1-es hírek

Magyar sikerek, Alonso nem bánja döntéseit, Perez helye biztos, nagy bukás történt Japánban – a vasárnapi autósportos sztorik.

Kezdjük napi összefoglalónkat két szenzációs magyar vonatkozású hírrel: Csomós Miklós és Bán Viktor a második helyet szerezték meg a rali Európa-bajnokság cseh futamán, a legendás Barum Ralin, Nagy Norbert pedig megszerezte a hegyiversenyzés Európa-bajnoki címét!

Folytassuk pilótapiaci témákkal: a Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, hogy Sergio Perez helye 2024-re biztos ugyan, 2025-re viszont bárki esélyes lehet a Bikák második autójára – és nem csak „családon” belülről. Fernando Alonso szintén átigazolásokról beszélt, csak épp nem aktuálisakról: a spanyol versenyző sorra vette karrierje döntéseit, és szép sorban mindet meg is védte.

perez-verstappen



Max Verstappenről úgy nyilatkozott a Red Bull egykori versenyzője, Mark Webber, hogy a világ látni akarja, ahogy Zandvoortban beállítja Vettel és Ascari rekordját – a holland pedig elmondta, mit nem akar és nem is szokott látni: a 2021-es szezonzárót, melyet csak a barátai néznek vissza.

Veszélyes helyzeteket idéztek fel prominens F1-es szereplők: Toto Wolff 2009-es bukásáról beszélt, mely során előbb a haláltól, majd a bénulástól félt, míg Alexander Albon tavalyi műtétjéről árulta el, mennyire közel állt a szívelégtelenség kialakulásához.

albon

Két nyilatkozat érkezett a Haas háza tájáról: a csapat mérnöknője arról beszélt, milyen kemény dolgokat kell átélnie a motorsportban dolgozó hölgyeknek, míg a csapatfőnök abban bízik, hogy a Ferrari segítségével megoldódhatnak a gumiproblémáik.

És néhány további F1-es nyilatkozatról: Christian Horner válaszolt a kérdésre, hogy Sennát vagy Prostot preferálta-e 1988-ban; Carlos Sainz úgy véli, hogy ha a Ferrari jelenleg ennyire képes csak, amit mutat, akkor ennek kell örülni; Mike Krack és Jamew Vowles pedig felidézte, mennyi visszautasítás érte őket, amikor megpróbáltak az F1-be kerülni.

vowles

Ami az F1-en kívüli világot illeti: a hétvége legfontosabb eseményét, a MotoGP Osztrák Nagydíját a világbajnoki címvédő Bagnaia nyerte Binder és Bezzecchi előtt, sőt az is kiderült, hogy utóbbi versenyző, valamit Zarco döntött a jövőjéről. A Super Formulában pedig komoly baleset történt, amire az F1-be vágyó Red Bull-junior is ráfaragott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: