DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

A Red Bull kívülről is hozhat versenyzőt 2025-re

Perez 2024-re biztosan marad, az viszont kérdés, ki lesz 2025-ben Verstappen csapattársa: Ricciardo is szóba jöhet, de lehet, hogy újra kívülről választanak.

Az elmúlt időben Sergio Perez relatíve gyengébb teljesítménye, valamint Daniel Ricciardo reaktiválása miatt sok szó esett arról, hogy mennyire biztos a mexikói helye a 2024-es szezonra – persze tény, hogy Pereznek szerződése van, de a Red Bull nem egyszer és nem kétszer váltotta le versenyzőit annak ellenére, hogy érvényes kontraktusuk volt. Éppen ezért aligha Christian Horner csapatfőnök legelső mondata volt a legfontosabb, amikor a Speedcafe megkérdezte őt Perez helyzetéről:

redbull-spa-celebration-2



„Szerződésünk van. Elégedettek vagyunk vele, és a következő évben nálunk fog versenyezni” – mondta, majd kitért a fiókcsapatra, valamint az onnan elküldött Nyck de Vriesre: „Az AlphaTauri, illetve korábban a Toro Rosso célja mindig az volt, hogy olyan versenyzőket neveljünk ki, akik a Red Bullnál is szóba jöhetnek. Nyck esetében viszont nem éreztem, hogy jelölt lehet a Red Bullnál, éppen ezért merült fel, hogy van-e értelme a folytatásnak?”

A két csapat jelenlegi versenyzői mellett a Red Bull tarsolyában egy ígéretes juniorversenyző, a Super Formula bajnoki címéért küzdő Liam Lawson is ott van, de Horner azt is hangsúlyozta, hogy nem csupán közülük választhatnak, amikor partnert keresnek Verstappen számára 2025-re: „Szerintem jó, hogy vannak lehetőségeink 2025-re. Max 2028-ig biztosan marad, Checo szerződése pedig a következő év végéig tart, de ha jól teljesít, akkor Checóval folytatjuk.”

ricciardo-spa-2

„Ha viszont nem, akkor... Nem csak az AlphaTauri versenyzői közül választhatunk, hiszen rettenetesen sok pilóta van a mezőnyben, akik szeretnének a Red Bullnál vezetni” – mondta a csapatfőnök, akit arról is megkérdeztek, hogy a 2025-ben már 36. életévét betöltő Daniel Ricciardo nem lesz-e túl öreg ahhoz, hogy Verstappen mellé ültessék. A válasz egyáltalán nem meglepő:

„Szerintem a kor nem akadály, nézzük csak meg, mit csinál Fernando Alonso és Lewis Hamilton. Csakis az számít, hogy mi van a versenyző fejében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: