DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Webber: A világ látni akarja Verstappen rekordját

Nem kap kellő elismerést teljesítményéért a Red Bull, a világ pedig látni akarja, hogy Verstappen hazai pályán állít be rekordot – legalábbis Webber szerint.

A Red Bull korábbi sokszoros futamgyőztes és világbajnoki dobogós versenyzője, Mark Webber úgy véli, hogy az emberek „nehezen értik meg” azt a szintű dominanciát, amit jelenleg az energiaitalosok mutatnak: az osztrák színekben versenyző csapat az eddigi 12 nagydíj és három sprint mindegyikét megnyerte, s megdöntötte a McLaren 35 éve fennálló rekordját a sorozatban szerzett futamgyőzelmeket tekitnve.

webber



A sportág hivatalos honlapjának nyilatkozva Webber hangsúlyozta, hogy nem szabad alábecsülni azt a teljesítményt, ami egy ennyire domináns produkció hátterében áll: „Szerintem az emberek nagyon nehezen fogják fel, mennyi munka és erőfeszítés kell az ilyen szintű fölény kialakulásához. Ez a legfontosabb, meg kell adni a jogosan kijáró elismerést. Egy ennyire versengő közegben, mint az F1, ilyen fölényt kialakítani…”

„Annyi helyen lehetne hibázni, legyen szó kiállásokról, megbízhatóságról, az autóról, versenyzői hibákról, mégis időtlen-idők óta tart ez a sorozat, amire 1988 óta nem volt példa” – mondta az ausztrál, aki szerint csak megbízhatósági problémák állíthatják meg a gőzhengert, s ha ilyesmire nem kerül sor, Max Verstappen a jövő hétvégén hazai pályán beállítja a sorozatban szerzett legtöbb győzelem kilences rekordját.

verstappen-belgium

„Szerintem a világ azt szeretné látni, hogy megnyeri hazai versenyét. Egészen különleges lenne, ha ott csinálná meg a csúcsbeállítást” – mondta Webber a hollandról, akinek szerinte az is előnyt jelenthet, hogy immár semmilyen nyomás nincs rajta: „Mostanra már hatalmas tapasztalata is van. Kiélvezi a szünetet, felfrissülve tér vissza, és szerintem még nagyobb fölényben lesz, mert semmilyen nyomás nincs rajta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: