DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Nizza, Madrid, Hollywood és a szerencsés Hamilton – pénteki F1-es hírek

Lehetséges új nagydíjrendezők, a 11. csapat a Hungaroringen, fejleszt a McLaren és az Alpine, Ricciardo már Faenzában. Ilyen témákról írtunk július 14-én.

Franciaország egy városi nagydíj lehetőségét vizsgálja Nizzában, Madridban pedig magabiztosak a jövőt illetően, de egyiket se vegyük készpénznek: a politika mindkét esetben kérdéseket vet fel. Itt írtunk a versenynaptárral kapcsolatos legújabb sajtóhírekről.

Dicsérte Max Verstappent és szerencsésnek nevezte saját pályafutását Lewis Hamilton. „A sportunkban nagyon régóta jönnek ezek a domináns korszakok. Nekem is volt ilyenem, és nagyon-nagyon szerencsés voltam, hogy lehetett ilyenem ezzel a csapattal, Michael Schumachernek és Sebastian Vettelnek is volt, ez pedig most Max ideje” – mondta a hétszeres világbajnok.

A fiktív 11. csapattal együtt érkezik az F1 a Hungaroringre, a Magyar Nagydíj idején egy csipetnyi Hollywood is költözik a mogyoródi versenypályára. A Brad Pitt és Damson Idris főszereplésével, Joseph Kosinski rendezésében, Lewis Hamilton produceri szerepvállalásával készülő új szuperprodukció forgatásai Silverstone-ban elkezdődtek, nálunk pedig folytatódnak a munkálatok. A Formula Podcast a legutóbbi két futamon a paddock sűrűjében tudakozódott a film kulisszatitkairól, a rendelkezésre álló érdekességekről és ezekből el is árulunk egy csokorravalót a Formula Podcastben!

 

Így fejleszt a szünet előtt a McLaren és az Alpine. Mindkét F1-es csapat újdonságokat vet be a Magyar Nagydíjon – a McLaren nagy, háromkörös csomagjának utolsó etapja lesz ez, az Alpine Belgiumra tartogat még egy padlót. Bővebben itt írtunk Woking és Enstone fejlesztéseiről.



Az Alpine kapcsán pénteki téma volt Ocon silverstone-i kiesése is. Frusztráló Otmar Szafnauer számára, hogy nem egy saját, hanem egy vásárolt alkatrész miatt esett ki a francia hidraulikus szivárgással – és még inkább, hogy a műszaki hiba másodszor történt meg. Részletek.

Az AlphaTaurihoz már be is köszönő – fogadtatását Méhészborz-matricákkal lásd alább – Daniel Ricciardo visszatérése kapcsán azt fejtegettük, mit hozhat az átigazolási piac. Charles Leclerc, Lando Norris, Lewis Hamilton és Sergio Perez is fontos szerepet játszhat a következő időszakban: összegezzük az átigazolási pletykákat – összefoglalónkat itt keressétek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) által megosztott bejegyzés

 

Stefano Domenicali beszélt arról, jövőre megint belenyúlhatnak a lebonyolításba, amit 2023-ra már amúgy is átszabtak: sőt, a következő szezonban akár jöhet egy plusz díj, a Grand Slam bevezetése is – bővebben ide kattintva. Szintén ő beszélt arról, az Andretti és a Hitech esélyei egészen jónak tűnnek a 11. és akár a 12. csapat pozíciójára is, de az F1 továbbra sem akar semmilyen változást. A procedúra viszont az FIA-é – erről itt.

Formula-1 nem lesz hétvégén, de a római Formula-E-t, IndyCart, NASCAR-t és Superbike-ot is ajánlunk a hőség elől tv elé menekülős tervnek. Íme a menetrend annyi kiegészítéssel, hogy a wimbledoni tenisztorna és a Tour de France miatt a Formula-E futamait az Eurosport televízióban nem közvetíti élőben.

A Goodwoodi Sebességfesztiválon egy Jaguar kereke szakadt le, majd repült át a bálákon a nézők közé, de óriási szerencsére nem történt komolyabb sérülés. Videón a hajmeresztő baleset:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: