DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

„Nagyon-nagyon szerencsés voltam” – Hamilton

„Egyértelmű, hogy Max és a csapata most jobb munkát végez mindenkinél, és ezt nem lehet elvenni tőlük” – dicsérte meg a riválist Hamilton.

Ismét az F1-ben látott domináns időszakokról kérdezték Lewis Hamiltont: a hétszeres világbajnok a Chequered Flag podcastnek adott interjújában beszélt erről, visszakanyarodva arra, amit korábban mondott, vagyis hogy valamit tenni kellene az ilyen korszakok ellen, hogy mindenki számára izgalmasabb legyen a sportág.

„A sportunkban nagyon régóta jönnek ezek a domináns korszakok. Nekem is volt ilyenem, és nagyon-nagyon szerencsés voltam, hogy lehetett ilyenem ezzel a csapattal, Michael Schumachernek és Sebastian Vettelnek is volt, ez pedig most Max ideje” – mondta Hamilton.

f1-hamilton-mercedes



„Nem lehet megmondani, hogy ez meddig tart, hogy mondjuk mi fel tudunk-e zárkózni az autónkkal és tudunk-e velük csatázni, vagy hogy a Ferrari képes-e erre, vagy hogy a következő domináns éra a miénk lesz, vagy a Ferrarié, vagy a Red Bullé. Ezért mondom azt folyamatosan, hogy a mi domináns korszakunkban is azok voltak a legjobb évek, amikor tudtunk csatázni és szoros harcot vívni a Red Bull-lal vagy a Ferrarival. Amikor nagyobb volt az előnyünk, az kevésbé volt kielégítő” – magyarázta a véleményét a brit.

„De ezekkel nehéz mit kezdeni, akkoriban egyszerűen mi jobb munkát végeztünk, és ez a helyzet most Max esetében is. Egyértelmű, hogy Max és a csapata most jobb munkát végez mindenkinél, és ezt nem lehet elvenni tőlük” – tette hozzá Hamilton.

„Sportként viszont beszélnünk kell erről, hogy hogyan tehetjük ezt jobbá a jövőre nézve, hogy szorosabb legyen a verseny. Én erről álmodom, nem akarok magamnak sem újabb domináns korszakot, de azt remélem, hogy legalább benne lehetünk a harcban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: