DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Az F1 továbbra sem akarja az új csapatokat

Az Andretti és a Hitech esélyei egészen jónak tűnnek a 11. és akár a 12. csapat pozíciójára is, de az F1 továbbra sem akar semmilyen változást.

Hamarosan eldőlhet, hogy érkezhet-e új csapat az F1-be, ha igen, akkor mennyi, illetve melyik érkezni vágyó alakulat pályázata sikeres.

Az információk szerint az Andretti/Cadillac és a Hitech projektje az, amely jól áll, és a támasztott feltételek alapján jó eséllyel indul, de vannak más jelentkezők is.

A döntés a következő hetekben várható, de az F1-es csapatok továbbra is fel-felszólalnak az egész procedúra ellen, szerintük ugyanis csak rosszat tesz a sportágnak egy új jövevény: azt pedig ugyan szépítgetik, de nyilvánvaló, hogy az ő pénztárcájuknak tehet igazából rosszat.

Domenicali_04_resize_1



A csapatokat a támogatásáról biztosította Stefano Domenicali F1-es vezérigazgató is, aki most az Autosportnak megint elmondta a véleményét a témában:

„Ebben nem változik meg a véleményem. Nem akarok semmit sem megelőlegezni, mert tiszteletben tartom, hogy van egy procedúra, amit az FIA elindított. Ahogy mindig is mondtuk, azt kell biztosítanunk, hogy a döntés jót tesz majd az üzletnek. Szerintem ez az FIA és a mi közös kötelességünk, amit vállalni kell. Minden csapatnál vannak pozitívumok és negatívumok, ez része az értékelési folyamatnak, de nem akarok megelőlegezni semmit” – tette hozzá Domenicali.

A döntést végül az FIA fogja meghozni, de az F1-nek is bele kell egyeznie egy esetleges új csapat érkezésébe. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert a csapatok egyáltalán nem akarnak új társat, Domenicaliék szerint sem kellene megbolygatni a most dübörgő üzletet, de ha végül megvétózzák az FIA döntését, akkor azért vállalni is kellene majd a felelősséget, méghozzá transzparensen, névvel, arccal, véleménnyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: