DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Hírösszefoglaló

Hamilton bajban, Leclerc optimista: ez történt csütörtökön az F1-ben

Íme a csütörtöki nap legfontosabb hírei, eseményei egy csokorba szedve: főszerepben Hamilton, Leclerc és Verstappen.

A mai nap az Ausztrál Nagydíj sajtóeseményeiről szólt: megkezdődött az idei szezon harmadik F1-es hétvégéje.

Charles Leclerc például nem vár csodát Melbourne-ben, szerinte teljesen más helyzetben érkezett meg ide a Ferrari, mint egy évvel ezelőtt. Azt kiemelte, hogy a Baku előtti szünetben nagyon sokat fognak dolgozni, és változtatásokat eszközölnek majd, de ezen a hétvégén ez még nem aktuális. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy korai még temetni a szezont: sok van belőle hátra, és az érkező fejlesztésekkel remélhetőleg szemmagasságba kerülnek a Red Bull-lal, így a bajnoki címről sem mondana le egyelőre.

A nap egyik legfontosabb híre Lewis Hamiltonhoz kapcsolódik: a hétszeres világbajnok elárulta, hogy a Mercedes üléspozíciója az, amivel igazán küzd, kényelmetlenül érzi magát az autóban. A brit így fogalmazott: „Közelebb ülünk az első kerekekhez, mint az összes többi versenyző. A pilótafülkénk egyszerűen túl közel van az autó elejéhez. Ezt úgy tudnám leírni, mintha az első kerekek egyikén ülnék, ami a legrosszabb érzés autóvezetés közben. Képzeljék csak el, hogy az első kerekek az utcai autójukon pont a lábuk alatt vannak. Érne néhány kellemetlen meglepetés, mikor be akarunk hajtani a körforgalomba…”

f1_11



Hamilton másról is beszélt, egyrészt azt mondta, hogy örömmel értesült Nelson Piquet büntetéséről, de azt is megemlítette, hogy miért vált meg Angela Cullentől: az elmúlt versenyhétvége legnagyobbat szóló híre természetesen most is szóba került. Ő és csapattársa, George Russell nem vár nagy dolgokat ezen a hétvégén, Hamilton leginkább az esőben bízik.

Max Verstappen és Sergio Perez ellentmondásos története is folytatódott ezen a napon: a mexikói szerint kommunikációs félreértés történt, a holland viszont úgy reagált, hogy megcáfolta csapattársát, ellentmondott neki. A világbajnok részletesen beszélt a Szaúd-Arábiában őt kínzó betegségről: reméli, Melbourne-ben már minden rendben lesz vele. Részletek itt!

Perez eközben azt mondta, hogy hisz a vb-címben, és őszintén úgy gondolja, hogy megkapta élete esélyét, ami pont ugyanolyan, mint Verstappené...

Bár az eddig elért eredmények biztatóak, Fernando Alonso a közelgő fejlesztések miatt várna még az Aston Martin versenyképességének megítélésével. Nyilatkozata itt olvasható!

Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke azt árulta el, hogy a bakui fejlesztési csomag még nem lesz teljes, csak a nyári szünet előtt rakják össze a B autót Wokingban.

Zárásként pedig egy FIA-hír: megtiltja a kerítésre mászós ünneplést a szövetség. Nem új szabályt vezet be Niels Wittich versenyigazgató, hanem egy eddig is meglévőt tartat be szigorúbban az F1-es Ausztrál Nagydíjtól kezdődően. Részletek itt!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: