DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Remélem, nem egy másodperc lesz a hátrányunk” – Hamilton

Időbe telik a hétszeres F1-es világbajnok szerint, amíg előre tud lépni a Mercedes, így Melbourne-ben igazából csak az esőben bízik.

A negyedik és ötödik helyeken végeztek a Mercedesek a két héttel ezelőtti Szaúd-arábiai Nagydíjon, ahol George Russell egész hétvégén meggyőzőbb teljesítményt nyújtott Lewis Hamiltonnál. A fiatalabb brit Melbourne-ben elmondta: a jobb beállítás nem a szerencsének volt köszönhető, s maga a hétszeres F1-es világbajnok is elismerte, hogy kollégája remek munkát végzett Dzsiddában:

„Ha megnézzük a legutóbbi versenyt, szerintem jó eredményt értünk el az időmérős lemaradásunk fényében. George nyilván fantasztikus munkát végzett egész hétvégén, pontosan ott végzett az autóval, ahol kell, miközben én kissé szenvedtem az egyensúllyal” – nyilatkozta Hamilton a Sky Sports F1-nek az Ausztrál Nagydíj helyszínén.

„Így is negyedik-ötödik helyen végeztünk, s a második helyen állunk a konstruktőri bajnokságban [pontazonossággal az Aston Martinnal, amely Fernando Alonso dobogói révén megelőzi őket – a szerk.]. Legyőztük a Ferrarikat, akik egyértelműen jobb csomaggal rajtoltak, mint mi.”

f1-hamilton-mercedes



Hamilton a melbourne-i esélyeket illetően elmondta: az előrelépésükre még várni kell, így leginkább az esőben bízik és abban, hogy nem lesz gigantikus a hátrányuk a Red Bullokkal szemben.

„Nagyszerű csapatnyi ember dolgozik kőkeményen a gyárban, hogy megoldják a problémáinkat. Ez nem egyetlen verseny alatt fog megtörténni, több versenybe fog telni, remélhetőleg a lehető leghamarabb odajuthatunk. Ezen a hétvégén viszont igazából csak némi esőben reménykedem, ha őszinte akarok lenni, mert az szerintem kicsit izgalmasabbá tenné a dolgokat a mi szempontunkból. Csak remélni tudom, hogy nem egy másodperc lesz a lemaradásunk, és bízom benne, hogy egyből megtaláljuk a jó beállításokat.”

 

Russell megismételné a dzsiddai eredményt

A csapattárs Russell eközben örülne, ha hasonlóan tudnának teljesíteni Ausztráliában, mint két hete, ugyanakkor arra számít, hogy az Aston Martin – hiába óvatoskodik még mindig Alonso – roppant gyors lesz az Albert Parkban:

„Ha sikerülne újabb negyedik helyet szereznünk vagy a dobogóért harcolnunk, az valószínűleg felülmúlná az autóban rejlő potenciált. Úgy gondolom, az Aston rendkívül erős lesz itt. Úgy fest, hogy ők a leggyorsabbak a közepes tempójú kanyarokban, amelyből rengeteg van itt Melbourne-ben, szóval ha ismét harcban tudnánk lenni az Aston Martinokkal és a Ferrarikkal, akkor az egy jó hétvége lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: