DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Nem szerencse volt a Hamiltonénál jobb beállítás

A Mercedes fiatalabb brit versenyzője állítja: előre tudta, hogy jobb lesz az általa választott irány az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Miközben George Russell a negyedik helyen végzett Dzsiddában – sőt, egy ideig dobogósnak is gondolhatta magát a Fernando Alonso büntetése körüli mizéria okán –, addig Lewis Hamilton mögötte ért célba, és saját bevallása szerint is sokkal jobban szenvedett a Mercedesszel, mint ifjabb csapattársa. Hamilton ennek kapcsán ejtette el azt a megjegyzést, hogy a Russell által favorizált beállítás általában a rosszabbul működő szokott lenni a szaúdi helyszínen, ezúttal azonban mégis bejött a választása.

Erről és a hétszeres világbajnok nyilatkozatáról is kérdezték a melbourne-i sajtónapon a Formula.hu virtuális jelenlétében Russellt, aki állította: ő előre sejtette, hogy az ő beállításai fognak jobban működni a hétvége során.

f1-russell-hamilton-mercedes-dzsidda_1



„Nem hiszem, hogy bármennyi szerencse is lenne ebben. Szerintem ez a verseny előtti felkészülésnek köszönhető. Az éjszaka végrehajtott változtatásokról tudtam a csapattal elvégzett munka alapján, hogy az lesz a helyes irány. És hittem benne, hogy jobb lesz, mint a Lewis által választott beállítás. Úgy vélem, mindenkinek mások a preferenciái. Én elégedett voltam a választott iránnyal és a mérnökökkel végzett munkával.”

Russell egyébként elégedett volt a dzsiddai eredményével: „Úgy éreztem, a szaúdi volt az egyik legerősebb hétvégém valaha a Mercedesszel. Az időmérőtől kezdve elégedett voltam a dolgok alakulásával, a futam is rendkívül erős volt, és szerintem a negyedik hely volt az abszolút maximum, amit elérhettünk. Úgy vélem, a Ferrari némileg gyorsabb volt nálunk azon a hétvégén, emellett Strollnak volt ugye a meghibásodása, de előtte is mögöttünk volt. Úgyhogy a negyedik hely jó eredmény volt.”

A Mercedes pilótája arról is beszélt, hogyan tudta meg, hogy mégsem övé a pódium: „Fernando volt az első, aki mondta nekem, hogy el fogom bukni a pozíciót, mert belefutottam a reptéren. Nyilvánvalóan voltak belsős információi!” – fogalmazott Russell, hozzátéve: sajnálatos volt a kialakult zűrzavar minden érintett és a rajongók számára egyaránt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: