DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Hosszú a szezon, akár még bajnokok is lehetünk

Ugyan egy másik interjúban elismerte Charles Leclerc, hogy nem számít nagy csodára Melbourne-ben sem, mégsem tesz le világbajnoki álmairól idén.

Charles Leclerc a biztató – és némileg meglepő – bahreini időmérőt követően újabb csalódások sorát kellett átélje a Ferrarinál: hamar kiderült, hogy a versenytempójuk meg sem közelíti a Red Bullét, sőt, még az Aston Martin is átugrotta őket, ráadásul egy technikai meghibásodás miatt ki is esett a futamról, majd ugyanazon alkatrész miatt tízhelyes rajtbüntetést kapott a szaúdi versenyre, ahol végül csak a hetedik helyig tudott felzárkózni.

Az Ausztrál Nagydíj tavalyi győztese ugyanakkor a nehézségek ellenére is azt nyilatkozta a Sky Sports stábjának, hogy továbbra is hisz a világbajnoki cím megnyerésében, akár még az idei szezonban is.



„Természetesen nyerhetünk, még nagyon korai szakaszában járunk az idei szezonnak. Nem dughatjuk a fejünket a homokba és mondhatjuk, hogy ettől a hétvégétől megint a győzelemért fogunk harcolni, józan fejjel kell gondolkodnunk. Jelen pillanatban óriási a lemaradásunk, nem tudjuk hozni azt a teljesítményt, amire számítottunk, de ez nem azt jelenti, hogy el kellene veszítenünk a motivációnkat.”

„A szezon nagyon hosszú, a következő versenyekre pedig fejlesztésekkel fogunk megérkezni, amikkel reményeink szerint közelebb lophatjuk magunkat a Red Bullhoz, akik perpillanat egy másik ligában játszanak. Az Aston Martin is nagyon erős, főleg a versenyeken, így tudjuk, hogy kemény munka áll előttünk, de egyelőre nem mondanánk le a bajnoki esélyeinkről” – tette hozzá a monacói pilóta.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: