DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Hírösszefoglaló

Leclerc életrajza, Russell ötlete – vasárnap

Megjelent a monacói pilóta életrajzi könyve, a Mercedes versenyzője javaslattal állt elő, Piastri pedig nem fél a gyerekkori hőseitől. Ismét csokorba szedtük a nap legfontosabb és legérdekesebb híreit, hogy olvasóink ne maradjanak le semmi lényegesről.

Hamarosan megkezdődik a 2023-as F1-es szezon, amelyet megelőzően már az idénynyitó helyszínén, Bahreinben tartanak egy háromnapos tesztet. Mivel a résztvevők számára ez lesz az egyetlen lehetőség kipróbálni az új versenygépeket, George Russell megfogalmazott egy javaslatot.A brit szerint a pilótáknakaz lenne a legjobb, amennyiben a csapatok minden egyes tesztnapon két autóval körözhetnének.

Megjelent Charles Leclerc életrajzi könyve. A címe „Az ígéret” lett, amelyet a tavaly Fabio Quartartaróról is életrajzi munkát író Rémi Boudoul szerzett, néhány részlet pedig már most nyilvánosságra került belőle. A monacói például arról is mesélt, hogyan változtatta meg őt édesapja halála néhány évvel ezelőtt. Minden további itt.



A Ford és a General Motors 2026-os F1-es beszállása kapcsán a szurkolók körében felmerült a kérdés, hogy mi lesz a NASCAR- vagy épp a WRC-programokkal. A programok vezetői igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hiszen komolyan gondolják a motorsport egyes színterein vállalt projektjeiket. A részletek itt!

Ugyan hűséges a csapatához, Jenson Button nem ért egyet Lando Norris hozzáállásával. A britek 2009-es világbajnoka szerint fiatal honfitársának már a bajnoki címért kellene küzdenie tehetsége alapján, ehhez viszont egy olyan versenyképes autóre lenne szüksége, amit a McLaren nem biztos, hogy képes lesz majd adni neki. Button véleményéért ide kell kattintani.

Véletlenül került a WEC-be Jacques Villeneuve. A kanadaiak 1997-es világbajnoka idén teljes szezont futhat a Vanwall csapatánál, de a csapatfőnöke, Colin Kolles szerint csak egy közös ismerős által kerültek kapcsolatba. A szakember nyilatkozatát itt találják.

Sajtóértesülések szerint már jó néhány előzetes jelentkezés befutott azon érdeklődők részéről, akik a következő években F1-es csapatot szeretnének indítani. A lap részére az FIA megerősítette, hogy a teljes jelentkezést április 30-ig kell benyújtani, míg az előzetes szándékkifejezésnek nincs külön határideje. A részletek itt!

Hamarosan bemutatkozhat az F1-ben Oscar Piastri, akinek abban a megtiszteltetésben lesz része, hogy gyerekkori hősei ellen versenyezhet. Ez a helyzet nem ijeszti meg a fiatal ausztrált, aki elmondása szerint készen áll arra, hogy bizonyítson.

Csapattársával való viszonyáról mesélt Nico Hülkenberg. A német korábban nem volt túlságosan jóban Kevin Magnussennel, akivel idén egy csapatban lesz, de Hülkenberg elmondása szerint szó sincs ellenségeskedésről. A részleteket ide kattintva érik el a kedves olvasóink.

Állítólag már a télen is kereste néhány csapat Mick Schumachert. A fiatal német idén a Mercedes és a McLaren tartalékosaként tevékenykedhet, miután a rajtrácson már nem maradt helye, de elmondása alapján igyekszik kihasználni az említett csapatoknál töltött időt, az elmúlt hónapokban érkező megkeresések miatt pedig nem aggódik a jövője miatt.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: