DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell ötlete a túl kevés tesztre

Tudja, hogy miért ilyen rövid az F1-es tesztidőszak, de ennek ellenére túl kevésnek tartja a másfél napot – George Russell megfogalmazott egy javaslatot.

A jövő héten megkezdődik a 2023-as szezon előtti egyetlen, háromnapos teszt – a legrövidebb felkészülési időszak, amire valaha példa volt az F1-ben. Amikor a privát gyakorlások helyébe kizárólagosan a kollektív tesztek léptek, rendre háromszor négy nap állt a csapatok rendelkezésére, innen jutottunk el a mostani nyúlfarknyi tesztidőszakig. És ez bizony sokaknak nem is tetszik, így van ezzel George Russell, a Mercedes versenyzője is, aki hangot is adott ellenérzéseinek:

„Nem hiszem, hogy három nap elég lenne, ez versenyzőnként másfél napot jelent” – mondta a brit, aki a múlt héten a Paul Ricard-on körözhetett a Pirelli abroncsait tesztelve. „Szerencsések vagyunk a múltheti teszt miatt, mert ha az nem lett volna, akkor Abu Dhabi és Bahrein között 12 hét telt volna el anélkül, hogy autóba ültem volna.”

russell_1



Russell egy más sportágból származó példával élt: „El tudjátok képzelni, hogy Nadal 12 hétig egyet sem üt a labdába, majd másfél napi edzés után elmegy a Roland Garrosra? Ilyesmi nem történhetne meg” – panaszkodott a sokszor „kis politikusként” aposztrofált Mercedes-pilóta, akinek alternatív megoldási javaslata is lenne:

„Tudom és értem, hogy miért csináljuk ezt. Talán az lenne a legjobb kompromisszum ebben a helyzetben, ha e három napon a csapatok két autóval szerepelhetnének. A másfél nap fejenként egyszerűen túl kevés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: