DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hülkenberg még csak ismerkedik Magnussennel

Hülkenberg és Magnussen legemlékezetesebb közös mozzanata egy Magyar Nagydíjról származik – de szó nincs ellenségeskedésről.

Közel egy éve szerepelt utoljára Formula–1-es futamon a háromévi teszt- és tartalékpilótai szerepvállalás után a királykategóriába a Haas színeiben visszatérő Nico Hülkenberg, aki hosszúra nyúlt távollétének első esztendejében pazar beugrásaival hívta fel magára a figyelmet. A németet egy interjúban arról kérdezték, hogyan töltötte az elmúlt időszakot annak tudatában, hogy ismét a mezőny része lesz 2023-ban:

„A szünet programja egyes volt, rengeteget voltam az edzőteremben annak érdekében, hogy a fizikai erőm visszatérjen, s hogy őszinte legyek, nagyon intenzív időszak volt. Persze az ünnepek alatt a családommal és a barátaimmal voltam, összességében élveztem ezt az időszakot, friss vagyok, készen állok!” – mondta a 2015-ös Le Mans-győztes, aki azt is elárulta, hogy nagy türelmet igényeltek a szerződtetéséig tartó hónapok, hiszen az egyeztetések már a nyáron megkezdődtek, a bejelentésre viszont csak az év végén került sor.

A német partnere Kevin Magnussen lesz, aki már a hatodik szezonját kezdi a csapatnál, s akivel egy nagyon emlékezetes közös mozzanatuk volt. A 2017-es Magyar Nagydíjon Hülkenberg úgy érezte, hogy a már akkor is a Haasnál szereplő dán leszorította a pályáról, így a leintés után odalépett az épp a dán tévének nyilatkozó riválisához, a legsportszerűtlenebb versenyzőnek nevezve őt. A válasz meglehetősen tömör volt: „Nyald meg a golyóimat!”

Bár az esetre hivatkozva a szurkolók körében és a sajtóban felmerült, hogy probléma lehet a két versenyző között, Hülkenberg eloszlatta az aggályokat – sőt igazából nem is igazán ismerik egymást: „Még csak most kezdjünk megismerni egymást. Egy másik pilóta vezetési stílusát nem tudod megítélni, amíg nem teljesítettetek pár futamot együtt, az adatokat össze kell hasonlítani, így ezen a téren nem tudok mit mondani, de ami munkakapcsolatot illeti, egyáltalán nincs bennem semmilyen aggodalom.”

„Nagyon profi és nagyon tapasztalt versenyző. Azért fogjuk hajtani egymást, hogy előre vigyük a csapatot.”



haas-chipotle

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: