DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Schumachert már a télen megkeresték

Csak egy évre tervez a Mercedes F1-es csapatánál a Haastól távozó Mick Schumacher, aki iránt saját elmondása szerint már a télen érdeklődés mutatkozott.

Két nehéz, balesetekkel és csapathibákkal tarkított szezon után 2022 végén távozott a Haas csapatától és ezzel együtt a Ferrari akadémiájáról Mick Schumacher, akinek a Mercedes dobott mentőövet, s idén a csillagosok (ezzel együtt ügyfelük, a McLaren) tartalékja lesz idén. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy véget ért volna az ifjú német aktív F1-es karrierje, hiszen az elmúlt években Nyck de Vries és Danyiil Kvjat is ülést kapott harmadik számú vagy tesztpilótai tevékenysége után.

schumacher-mclaren



Schumacher a sajtónak elmondta, hogy nyugodt, és egyáltalán nem aggódik a jövőjét illetően, 2024-ben már újra a rajtrácson akar lenni. „Persze erre nincs garancia, de jó helyzetben vagyok, amelyben tudok tanulni és kihozhatom a maximumot az idei évből még úgy is, hogy nem indulok versenyeken” – mondta, majd így folytatta:

„A juniorkategóriákban és az F1-ben mutatott eredményeim alapján biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetőségeim. Télen már néhányan jelezték is az érdeklődésüket, szóval nem aggódom túl a dolgot” – fogalmazott a legendás hétszeres bajnok fia, aki azt is elmondta, miért érzi úgy, hogy tesztpilótaként csapata hasznára lehet:

„Először is, már van tapasztalatom az új generációs tavalyi autóval, amit hasznosítani tudok a szimulátorban. Így közvetlen összehasonlítási alapom lehet az időket és az autó viselkedését illetően, és arról hogy hogyan kellene viselkednie, így aztán egészen gyorsan alkalmazkodom majd a szimulátoros munkához. Ennek alapján remélem, hogy a csapatnak megbízható visszajelzéseket adok majd, és olyan ötleteket, melyek a pályán is működni fognak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: