DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Formula+

Hogyan áll az F1-es pilóták erősorrendje a Holland Nagydíj után?

A Formula Podcast stábjának értékelései alapján Alexander Albon már a szezon negyedik legjobb versenyzője, megelőzve Lando Norrist.

A Formula Podcast futamértékelő adásainak állandó eleme a pontozás: a műsor két állandó szereplője, Mészáros Sándor, az egyetlen állandó F1-es akkreditációval rendelkező magyar újságíró, valamint Gellérfi Gergő, az Autósport évkönyv szerkesztője a mezőny minden tagjának hétvégi teljesítményét 1 és 10 pont között értékelik.

A pontozás során az elért eredmény mellett a körülmények, az autóban rejlő lehetőségek, a csapattárshoz viszonyított teljesítmény, az elkövetett hibák mennyisége és az összbenyomás is szerepet játszanak. Kerek 10-est csak a tökéletes vagy ahhoz nagyon közeli versenyhétvége érdemelhet, a 6-os az átlagos teljesítmény, míg 3-tól lefelé már az F1-ben évente csak néhány alkalommal látható botrányos produkciókat értékeljük.

A Holland Nagydíjat követően így áll a pilótarangsor az eddigi pontszámok átlaga alapján. Zöld jelzéssel az, aki javított a legutóbbi eredményéhez képest, pirossal az, aki rontott: Alexander Albon például most utasította maga mögé Lando Norrist.

Részletek a hamarosan érkező Formula Podcastben!



370777111_258815873686587_568425636352841444_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: