DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Forogtak az esélyesek, Vestié a főfutam - F2

A Mercedes protezsáltjának győzelmével ért véget a szaúd-arábiai F2-es hétvége, miután mindkét esélyes, Martins és Bearman is hibáztak a főfutamon.

A szombati sprintversenyen remekül teljesítő Victor Martins kezdhette meg az első helyről a kategória főfutamát, mellette a tegnap Theo Pourchaire által kiejtett Oliver Bearman, mögötte pedig Jack Doohan és Jehan Daruvala várhatta a lámpák kialvását.

A rajtot követően a Prema britje megelőzte az F3 tavalyi bajnokát, azonban az események gyorsan megakadtak a pályán, miután a második kör elején összeért Brad Benavides és Amaury Cordeel a mezőny végén, az eset miatt előbbinek fel kellett adnia, és egy virtuális biztonsági autós fázis következett.

A lassított időszak gyorsan véget ért, Bearman pedig jobban kapta el az újraindítást, így képes volt kicsit elszakadni versenytársaitól. Az első kiállásokig csupán a mezőny hátsó régiójában történt akció, ahol a pilóták a keményebb gumikeverékre szavaztak az első etap során.




A kerékcserék a hetedik körtől kezdődtek meg, Frederik Vesti azonban még a bokszkiállás előtt megelőzte Doohant, így feljött az elméleti harmadik helyre. A vezető duó egy körrel később érkezett, de nem történt változás, viszont a gyorsabb munkának köszönhetően Martins megközelítette Bearmant.

Nem sokkal később az ART versenyzője megelőzte a britet, azonban ehhez elhagyta a pályát, így vissza kellett adnia a pozíciót. Egy körrel ezt követően már sikerrel járt a francia, sőt, a csata hevében Bearman még eggyel hátrébb csúszott, csapattársa, Vesti is elment mellette.

A versenyt ekkor az Arthur Leclerc, Richard Verschoor, Isack Hadjar, Roman Stanek, Zane Maloney ötös vezette, akik még nem álltak ki új gumikért. Őket közelítette meg az elméletben élen álló trió, azonban gyorsan változott a helyzet, a 16. körben Bearman, a következőben pedig Martins forgott meg, utóbbi folytatni sem tudta a futamot.


Vesti megörökölte a vezetést, a fennmaradó kiállásokat követően pedig meg is tartotta azt. A Mercedes protezsáltja tehát megnyerte a futamot Doohan és Daruvala előtt, aki ismét a dobogón végzett. Iwasa a tegnapi győzelmet követően a negyedik helyen futott be, ötödikként pedig a pénteken 20. születésnapját ünneplő Dennis Hauger látta meg a kockás zászlót. A pontversenyben Ralph Boschung vezet 33 ponttal Pourchaire és Iwasa előtt, akik 32, illetve 31 egységet szereztek eddig.

 

 

Versenyző

Csapat

Hátrány

1

Frederik Vesti

 

 

2

Jack Doohan

Invicta Virtuosi Racing

3.9

3

Jehan Daruvala

MP Motorsport

7.5

4

Ayumu Iwasa

DAMS

11.3

5

Dennis Hauger

MP Motorsport

11.7

6

Richard Verschoor

Van Amersfoort Racing

14.0

7

Enzo Fittipaldi

Rodin Carlin

14.2

8

Arthur Leclerc

DAMS

17.0

9

Isack Hadjar

Hitech Pulse-Eight

21.6

10

Oliver Bearman

Prema Powerteam

23.9

11

Roy Nissany

PHM Racing by Charouz

28.8

12

Kush Maini

Campos Racing

29.7

13

Theo Pourchaire

ART Grand Prix

31.2

14

Roman Staněk

Trident

32.0

15

Jak Crawford

Hitech Pulse-Eight

32.9

16

Clement Novalak

Trident

36.1

17

Zane Maloney

Rodin Carlin

37.0

18

Juan Manuel Correa

Van Amersfoort Racing

40.3

19

Ralph Boschung

Campos Racing

47.0

20

Amaury Cordeel

Invicta Virtuosi Racing

91.4

21

Victor Martins

ART Grand Prix

kiesett

22

Brad Benavides

PHM Racing by Charouz

kiesett

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: