DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F2/F3

Ha Schumacher idén sem teljesít jól, véget vethet saját esélyeinek

Mick Schumacher nagy reményekkel érkezett a Formula-2-es sorozatba, azonban messze elmaradt a várakozásoktól. Johnny Herbert szerint idén mindenáron meg kell mutatnia, ha még akar valamit.

Mick Schumacher legnagyobb álma, hogy hétszeres világbajnok édesapja nyomdokaiba léphessen és a száguldó cirkuszban is sikeres pilótává válhasson. Szűk másfél évvel ezelőtt úgy tűnt, a legjobb úton halad efelé, azóta azonban nem éppen neki kedvezően változott a helyzet. Első F2-es szezonjában egyetlen futamot tudott csak megnyerni, ezt leszámítva legjobb esetben is a 4-6. hely környékén autózott (de általában hátrébb).

Az összetettben is messze elmaradt a legjobb tíz helytől, a Ferrari jelenleg nem is gondolkodik abban, hogy esetleg év végén leszerződtesse az anyacsapathoz, de még a vörösökhöz köthető Alfa Romeónál is úgy nyilatkoztak, hogy a húszéves németnek bizony jóval többet kell letennie az asztalra ahhoz, hogy egyáltalán tesztnapokon lehetőséget adjanak neki.

Elképzelhető, hogy 2020-ban zátonyra fut Mick Schumacher karrierje? Johnny Herbert - aki 1994-ben és 1995-ben édesapja csapattársa volt a Benettonnál – úgy érzi, kritikus év következik a német versenyző életében. „Ha apja nyomdokaiba akar lépni, akkor valószínűleg különösen fontos szezon jön Mick számára.”

Mick Schumacher: Egy győzelem és más semmi, ami a 2019-es mérleget illeti


„Magyarországi futamgyőzelme remek kiugrás volt, éretten versenyezve végig kontrollálta a futamot, nagyon gyors köröket futott és még az abroncsait is remekül kímélte. Nagyszerű siker, de eddigi F2-es pályafutása egyelőre nem is hasonlítható Lando Norris, vagy George Russell újonc évéhez” – mutatott rá Johnny Herbert a Sky Sports adásában.

„Eddigi tapasztalataim szerint, ha valaki megszerzi első győzelmét, az hatalmasat dob az önbizalmán és a következő versenyektől rendszeresen nyerni kezd, nagyot javul a teljesítmény. Micknél azonban ez nem látszott, utána is hetedik-nyolcadikként volt csak képes végezni. Az eredmények önmagukért beszélnek, ez mindennél fontosabb.”

„Tény, hogy ez még csak az első szezonja volt, de például George és Lando már ilyenkor is nagyot alkotott. Ha túl sokáig megakad ezen a szinten, akkor mondjuk négy év múlva már nem valószínű, hogy nagyon különlegeset tudna alakítani a Formula-1-ben, gondoljunk csak például (Jolyon) Palmerre.”

„Összefoglalva azt mondhatom, hogy Schumacher nem volt rossz, de jelentősen javulnia kell. A hozzáállásával nincs gond, még sokat fejlődhet. Azt még korai lenne megjósolni, hogy elég lesz-e ahhoz, hogy a Formula-1-be is bekerüljön” – tette hozzá Herbert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: