Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 28. csütörtök
F1

Schumachernek az Alfa is kosarat adott

Idén ugyan tesztelhetett az Alfa Romeónál Mick Schumacher, jövőre azonban nem kapja meg ezt a lehetőséget. A csapatfőnök azt kéri a némettől, hogy nyerje meg az F2-es bajnokságot, utána tárgyalnak.

Bár a nagyjából egy évvel ezelőtt a Ferrari kötelékébe kerülő Mick Schumacher teljesítményét folyamatosan figyelemmel kísérik Maranellóban, a csapatfőnök a napokban egyértelműen kijelentette, hogy 2021-ben sem nagyon számíthat arra a hétszeres világbajnok legenda fia, hogy a Scuderiánál számításba kerülne a szerződtetése.

Az európai Formula-3-as bajnokság bajnokaként érkezett a száguldó cirkusz előszobájának tartott Formula-2-es sorozatba, de első évében nem váltotta meg a világot. Mindössze az összetett tizenkettedik helyet kaparintotta meg, igaz, egy futamot azért sikerült megnyernie, éppen nálunk, Magyarországon.

Az Alfa nem biztosít tesztlehetőséget Schumachernek


Áprilisban a Ferrari és az Alfa Romeo F1-es versenyautóit is tesztelhette Bahreinben, úgy tűnik, hogy szűkülnek a lehetőségei, ugyanis az Alfa csapatfőnöke egyértelműen kijelentette, hogy jövőre nem számolnak a fiatal némettel. Bár továbbra is figyelemmel kísérik, mit alkot az F2-ben, egyértelmű célként a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul.

„Mick Schumachert illetően jövőre nem lesz újabb közös tesztelés. Először is, Micknek meg kell nyernie a Formula-2-es bajnokságot, de legalábbis kiválóan kell szerepelnie. Ez nem lesz egyszerű a rá nehezedő nyomás és az erős konkurencia miatt, de mi a Ferrarival együtt folyamatosan követjük majd, hogyan fejlődik időről időre” – ecsetelte véleményét Frederic Vasseur. Schumacher azért nem egészen esélytelen, mert annak idején a Formula-3-ban is első évében csak tizenkettedik lett, majd a következő szezonban meg sem állt a bajnoki címig.

Mi a helyzet a csapat háza táján az egyéb dolgokkal? „Ami Antonio Giovinazzi idei teljesítményét illeti, a pohár félig üres és félig teli. Jövőre újra bizonyíthat. Egyébként én is hallottam azt a szóbeszédet, hogy az Alfa Romeo kiszállna a csapat mögül és elhagyna minket a főszponzor. Nekünk viszont 2021 végéig szerződésünk van egymással, úgyhogy ez csak egyszerű pletyka” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?