DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumachernek az Alfa is kosarat adott

Idén ugyan tesztelhetett az Alfa Romeónál Mick Schumacher, jövőre azonban nem kapja meg ezt a lehetőséget. A csapatfőnök azt kéri a némettől, hogy nyerje meg az F2-es bajnokságot, utána tárgyalnak.

Bár a nagyjából egy évvel ezelőtt a Ferrari kötelékébe kerülő Mick Schumacher teljesítményét folyamatosan figyelemmel kísérik Maranellóban, a csapatfőnök a napokban egyértelműen kijelentette, hogy 2021-ben sem nagyon számíthat arra a hétszeres világbajnok legenda fia, hogy a Scuderiánál számításba kerülne a szerződtetése.

Az európai Formula-3-as bajnokság bajnokaként érkezett a száguldó cirkusz előszobájának tartott Formula-2-es sorozatba, de első évében nem váltotta meg a világot. Mindössze az összetett tizenkettedik helyet kaparintotta meg, igaz, egy futamot azért sikerült megnyernie, éppen nálunk, Magyarországon.

Az Alfa nem biztosít tesztlehetőséget Schumachernek


Áprilisban a Ferrari és az Alfa Romeo F1-es versenyautóit is tesztelhette Bahreinben, úgy tűnik, hogy szűkülnek a lehetőségei, ugyanis az Alfa csapatfőnöke egyértelműen kijelentette, hogy jövőre nem számolnak a fiatal némettel. Bár továbbra is figyelemmel kísérik, mit alkot az F2-ben, egyértelmű célként a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul.

„Mick Schumachert illetően jövőre nem lesz újabb közös tesztelés. Először is, Micknek meg kell nyernie a Formula-2-es bajnokságot, de legalábbis kiválóan kell szerepelnie. Ez nem lesz egyszerű a rá nehezedő nyomás és az erős konkurencia miatt, de mi a Ferrarival együtt folyamatosan követjük majd, hogyan fejlődik időről időre” – ecsetelte véleményét Frederic Vasseur. Schumacher azért nem egészen esélytelen, mert annak idején a Formula-3-ban is első évében csak tizenkettedik lett, majd a következő szezonban meg sem állt a bajnoki címig.

Mi a helyzet a csapat háza táján az egyéb dolgokkal? „Ami Antonio Giovinazzi idei teljesítményét illeti, a pohár félig üres és félig teli. Jövőre újra bizonyíthat. Egyébként én is hallottam azt a szóbeszédet, hogy az Alfa Romeo kiszállna a csapat mögül és elhagyna minket a főszponzor. Nekünk viszont 2021 végéig szerződésünk van egymással, úgyhogy ez csak egyszerű pletyka” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: