DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ferrari: Schumacher 2021-ben sem jön

Sokan szeretnék, hogy újra összeálljon a Ferrari-Schumacher páros a Formula-1-ben, a Scuderia csapatfőnöke lehűtötte a kedélyeket. Egyelőre ennek számos akadálya van, de más csapatnál bemutatkozhat.

Az idei év különleges volt a vörös istálló számára, nagyon régen fordult elő ugyanis, hogy a Ferrari ennyire fiatal (akkor még csak 21 éves) pilótát merjen leigazolni, mint Charles Leclerc. Az ifjú monacói egyáltalán nem vallott kudarcot, két futamgyőzelmet szerzett – akár több is lehetett volna – és az összetett pontverseny negyedik helyén végzett, megelőzve négyszeres bajnok csapattársát, Sebastian Vettelt is, akinek jövőre pályafutása megmentéséért kell harcolnia.

Rögtön adódna a kérdés, hogy a Ferrari pilótaakadémiáján pallérozódó Mick Schumacher szerződtetését megfontolja-e az olasz istálló, amennyiben Vettel jövőre sem szedi össze magát. Mattia Binottóék, bár szeretnék az F1-ben látni a hétszeres világbajnok legenda fiát, ez szinte biztosan nem 2021-ben, de legalábbis nem az anyacsapattal történik meg.

Mick Schumacher nem nyújtott kiemelkedőt a Formula-2-ben idén, magyarországi egyetlen futamgyőzelmén kívül semmi extrát nem alkotott újoncként. Áprilisban tesztelhette a Ferrari SF90-esét Bahreinben, de ez nem jelenti azt, hogy a Scuderia komolyan számolna vele egy év múlva.

Mick Schumacher idén többször is beülhetett egy Ferrariba


„Hogy megfelelő jelölt lenne-e a Ferrari ülésére? Túl korai erről bármit is mondani. 2021-ben fontos lesz számunkra, hogy olyan pilótáink legyenek, akiknek jócskán van már tapasztalatuk, mivel a versenyautók teljesen újak lesznek” – idézi Mattia Binottót a Speedweek.com szakoldal, utalva ezzel arra, hogy Schumacher újoncként ne számítson arra, hogy egy év múlva szerződést kaphat.

Legalábbis az anyacsapatnál. De mi a helyzet a középmezőny egyik istállójával? „Biztos vagyok abban, hogy eséllyel pályázhat arra, hogy bekerüljön a Formula-1-be. Jövőre már sokkal többet várunk tőle” – tette hozzá Binotto. Mit vár a jövő évtől az érintett német pilóta?

„Örülök, hogy jövőre is ugyanezzel a (Prema) csapattal folytathatom a Formula-2-ben, ez a stabilitás sokat segíthet nekem, hogy jobb teljesítményt nyújtsak. Természetesen jó lenne, ha felléphetnék a Formula-1-be, előnyt jelent majd, hogy egy újabb év tapasztalatot szerzek, ráadásul jövőre kiismerem az átalakított abroncsokat, amiket csak egy szezonnal később kezdenek majd használni az F1-ben.”

„Valószínűleg a jövő év már könnyebb és jobb lesz számomra, mivel ismerem az autót, a pályákat és tudom, hogyan zajlik egy versenyhétvége” – tekintett előre Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: