DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Chadwick: Az F1-et is csak a pénz miatt érdeklik a női versenyzők

A W Series keretein belül a hölgyversenyzők is jobban megmutathatják magukat a világnak. A sorozat egyik ásza szeretne a Formula-1-be is bekerülni, de közben bosszantja a látványos pénzéhség.

Jamie Chadwick a W Series első versenyétől kezdve kiemelkedően jól teljesít a gyengébbik nem kedvéért létrehozott újdonsült sorozatban, vezeti is a bajnokságot (eddig minden futamon dobogóra állhatott, köztük két győzelemmel), de még nem dőlt el véglegesen a bajnoki cím sorsa, jócskán van még esélye holland vetélytársának is.

Chadwicket a Williams-Mercedes vette szárnyai alá, a brit hölgynek pedig egyértelmű szándéka, hogy olyan jól teljesítsen, hogy néhány év múlva már a Formula-1-ben tekerhesse a kormányt. Ezzel több, mint negyven év szünet után indulhatna ismét (versenyen) női pilóta a száguldó cirkuszban. Utoljára 1992-ben próbálkozott a kvalifikációval Giovanna Amati, de az olasz hölgy annyira gyengén ment a Brabhammel, hogy erre esélye sem volt (csapattársától is 3-4 másodperccel elmaradva lett rendre utolsó), három versenyhétvége után pedig menesztették.

Idén a hölgyek is megmutathatták tudásukat a nagyközönségnek


Chadwick a szériában eddig remekül helytáll, azt viszont elismerte, hogy irritálja őt, hogy a Formula-1-ben mennyire csak a pénz számít, sokkal inkább, mint egy-egy versenyző vezetési képességei. „A motorsport tele van hiú ábrándokkal. Bármikor felhívhatja a pilótát egy Formula-1-es istálló. Velem egészen gyakran megtörtént, de mindig ott van mellette az árcédula. Valójában csak azért akarják, hogy csatlakozz, mert egy nagyobb összegű csekkre vágynak” – mutatott rá Chadwick a the Guardian című lapban.

A Williams által kínált esélyt azonban remek lehetőségnek tartja. „Bekerültem egy F1-es csapat körforgásába, közelről látom, hogyan működik. Ez komoly hatással van rám, azt érzem, ha jó munkát végzek, akkor oda kerülhetek, ahova nagyon szeretnék, a lehetőség előttem áll és ez a legnagyobb álmomat egyre valóságosabbnak mutatja” – ismerte el a W Series pontversenyének éllovasa.

Amennyiben Chadwick ma bebiztosítja bajnoki címét, félmillió dollár üti a markát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: