DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Magyar részvétellel jön a W Series fináléja

Brands Hatchben végjátékához érkezett a női tehetségkutató sorozat, a W Series első szezonja. A bajnoki címért még ketten vannak versenyben, az eső pedig máris beleszólt az események alakulásába. A formula.hu a helyszínről tudósít.

A hat fordulóból álló első szezon a DTM betéteseményeként zárul le ezen a hétvégén a London mellett fekvő egykori F1-es versenypályán, Brands Hatchben. A bajnoki versenyfutás is kitartott eddig, mert bár Jamie Chadwick a kezdetektől fogva vezeti a tabellát, nem tágított mögüle Beitske Visser, aki 13 pontos lemaradásban van most, amikor még 25 egység szerezhető. A brit és a holland közötti bajnoki permutációkat érdekesen foglalja össze az alábbi, emojikból felépített Twitter-poszt a W Series oldalán, de a lényeg: ha Chadwick az eddigi összes futamhoz hasonlóan most is a dobogón végez, garantált számára a bajnoki cím.

A harc a presztízsérték mellett pénzdíjazásért is zajlik, a bajnok 500 ezer, a második helyezett 250 ezer, a harmadik pedig 125 ezer dollárt tehet zsebre, amit az autóversenyzés ranglétráján való feljebb lépdelésre fordíthat. Az élmezőny tagjainak kétségtelenül az lesz a célja, hogy a női sorozatot hátrahagyva már jövőre visszalépjenek a férfiak közé – az FIA nemzetközi F3-as sorozata lehet ehhez az ideális következő lépcsőfok.

Valamekkora pénzjutalmat minden résztvevő kap, így a mezőny magyar pilótája, Keszthelyi Vivien is, aki ezen a hétvégén negyedszer vehet részt pontszerző versenyen, a sorozat ugyanis ezúttal jó előre értesítette a két tartalékversenyzőt, hogy ők is ott lehetnek az így 20 fősre bővülő rajtrácson.

EBmJ5y-XoAE3fv7



A bajnokság első 12 helyezettje kapja meg automatikusan a jogot arra, hogy a W Series 2020-as szezonjába is benevezhessen, a többiekre ismét egy válogatóesemény vár. Keszthelyi eddig egy ponttal áll a tabellán, az automatikus helyre pedig elég kevés az esélye, ehhez legalább egy 5. helyre lenne szüksége ezen a hétvégén.

Brands Hatch szokásos brit időjárással köszöntötte a mezőnyt, a szombat délelőtti első szabadedzést vizes, folyamatosan száradó pályán teljesítették a hölgyek. A legjobb időt az asseni futamgyőztes Emma Kimilainen futotta Chadwick előtt, míg Keszthelyi a 17. helyen kezdett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: