DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Berger: Mick Schumacher örökölte apja génjeit

Másfél évadon át semmi különöset nem láthattunk Michael Schumacher fiától az F3-ban, de az utóbbi hetekben nagyon belejött. Három futamgyőzelem után a szakemberek is kezdenek hinni benne.

Gerhard Berger hat és fél szezonon át versenyezhetett Michael Schumacher ellen, ebből többnyire a hétszeres világbajnok jött ki győztesen. Az osztrák pilóta sem panaszkodhat, versenyezhetett többek között a McLaren, a Ferrari és a Benetton színeiben is, utóbbi két istállónál kétszer is megfordult.

Szívesen látná a folyamatosan fejlődő Mick Schumachert a DTM-ben, de a legendás „Schumi” fiának célja a Formula-1. Egyelőre lassan de biztosan halad célja felé, először a Formula-4-ben versenyzett, most pedig második szezonját tölti az F3-ban. Eleinte semmi figyelemreméltót nem mutatott, sok szurkoló legyintett is, hogy nemigen lesz ebből semmi, nem jut el a száguldó cirkuszba.

Negyvennégy versenyen át maradt nyeretlen Mick Schumacher, ám Belgiumban megtört a jég és végre összejött a futamgyőzelem. Azóta azonban nagyon fut a szekér, Spa-Francorchamps után Silverstone-ban és Misanóban is első hellyel jelentkezett. A Speedweek.com információi szerint a tizenkilenc éves pilóta (Belgiumban) ugyanabban a szobában szállt meg, ahol annak idején édesapja.

Mick elkapta a fonalat és sorra nyeri a futamokat, a jelek szerint megvan a tehetség


A DTM keretprogramjában Berger fél szemmel szinte mindig Mick Schumacher teljesítményét figyeli és mostanában nagyon elégedett. „A jelek szerint a srác örökölte a Schumacher-géneket. Folyamatosan fejlődik és javul a teljesítménye, saját magát faragja egyre jobbá. Édesapja ugyanezt tette, folyton fejlődni akart. Őszintén remélem, hogy ezt az utat folytatja” – nyilatkozta Gerhard Berger a Speedweek hasábjain.

„A célja a Formula-1. A leggyorsabb út ehhez a Formula-2-n keresztül vezethet, de még minden nyitott. Mindenki örülne, ha Mick bármilyen úton-módon édesapja nyomdokaiba léphetne. Ha sikeressé válna, mindannyian boldogok lennénk. Valószínűleg Michael is úgy érezné, álomszerű történet részese.”

Szurkol a fiatal németnek honfitársa, Timo Glock is. „Végre megmutatja, mit tud! Most már jól teszi a dolgát, megtalálta a módját, hogyan legyen sikeres. Az első győzelem és az első pole-pozíció után végre rájött, hogy képes megcsinálni. Ez felszabadította őt. Remélem, ezt a lendületet viszi tovább, márpedig, ha nem törik meg és ugyanígy teszi a dolgát, komolyan beleszólhat a bajnoki cím sorsába” – dicsérte Mick Schumachert az egykori F1-es pilóta.

Sikeres lehet Michael Schumacher fia a Formula-1-ben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: