DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Marko nem érti az időmérős kivárást

„Óvoda” – így jellemezte Helmut Marko a mai Horner–Verstappen csörtét, a Perezt hátráltató időmérős kivárásnak pedig semmi értelme szerinte.

Sergio Perez ismét elmaradt a várakozásoktól az osztrák F1-es hétvége sprintkvalifikációján, hiszen a mexikói versenyző csak a hetedik helyen zárt, méghozzá több mint 1,3 másodperces lemaradással a rajtelsőséget megszerző csapattársa mögött. A leintést követően Perez Esteban Ocont hibáztatta az F1TV kamerái előtt, aki nagyon lassú kivezető kört teljesített, így gyorsköre megkezdésekor a Red Bull versenyzője maga előtt találta a franciát.

„Szerintem benne voltunk a mixben ma” – kezdte az értékelést Perez, majd gyorsan rátért Oconra. „Nem tudom, mit csinált ott Esteban, ehhez nagyon lassan kellett vezetnie. Az utolsó körömet fél másodpercen belül teljesítettem hozzá képest, így pedig gyakorlatilag nem volt esélyem.”

marko-perez



Perez a történtek ellenére magabiztosan tekint a jövőbe: „Ez ma nem rajtunk múlott. Nem ott végeztünk, ahol lennünk kell, de biztos vagyok benne, hogy a holnapi nap jobb lesz.”

Miután az utolsó szakasz nyolc percéből az első ötben senki nem ment ki a pályára, a végén óriási tumultus alakult ki, amiben nemcsak Perez járt pórul, hanem azt is eredményezte, hogy Charles Leclerc nem is tudott gyorskört futni, miután egy probléma miatt egy egészen rövid időt veszített a bokszból kihajtva, s ezt már nem sikerült visszahozni.

marko-2024-4

A Red Bull tanácsadója, egyben egyik fő véleményvezére, Helmut Marko szerint a mezőny tagjai feleslegesen hozzák magukat ilyen helyzetbe: „Ez nem bölcs dolog! Mindenki azt hiszi, hogy ahogy javul a pálya, egy másodpercet is nyerhetnek. Pedig legföljebb ezredekről van szó! Aztán kimennek a pályára, és mindenkinek meg kell nyomnia a kivezető körét, és végül semmit nem nyersz vele” – mondta az osztrák F1-veterán.

Markót a Jos Verstappen és Christian Horner közötti mai csörtéről is megkérdezték – erről ide és ide kattintva lehet olvasni –, amiről meglehetősen sommás véleményt fogalmazott meg: „Erről Jost vagy Christiant kellene megkérdeznetek. De szerintem ez óvoda.”

marko-jos-2024

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: