DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Jos Verstappen: Horner szabotálta a hétvégémet

Jos Verstappen szerint Christian Horner mindent megtett azért, hogy a holland ne ülhessen autóba ezen a hétvégén.

Jos Verstappen azzal vádolja Christian Hornert, hogy szabotálta a holland hétvégi terveit. Max Verstappen édesapja autóba ült volna a Red Bull Ringen a Legendák Parádéján, méghozzá a 2012-es RB8-as Red Bullba, amellyel Sebastian Vettel világbajnok lett abban az évben.

Az esemény már hagyománnyá vált Spielbergben, az F1-es hétvégén jó pár híres pilóta és híres autó pályára gördül amolyan bemutatóként, felvonulásként.

f1-verstappen-jos-redbull



„Az utóbbi napokban több helyről is hallottam, hogy Christian Horner mindent megtett azért, hogy én ne vezethessek és hogy biztosítsa, hogy semmiről ne legyen videófelvétel. Erre én azt mondtam, hogy akkor ezt mondja az arcomba. Számomra ez nem út, nagy csalódás” – mondta az idősebb Verstappen a holland De Telegraafnak.

A két férfi között jól dokumentált a feszültség, ez pedig most minden bizonnyal egy újabb állomása ennek – és biztosak lehetünk abban, hogy Max Verstappen kap majd kérdéseket a témával kapcsolatban.

A Red Bull nem kommentálta az elhangzottakat, a hollandnak viszont volt még mondandója, s a Formule1.nl oldalnak is kifejtette véleményét a történtekről:

„Hogy mennyire gyerekes tud lenni az ember! Filmfelvételek készültek volna, többek között drónnal, de Horner nem akarta, hogy felvegyenek engem. Befejeztem vele! Tiszta óvoda az egész. Végül engedték volna, hogy vezessek, de visszaléptem. Szerintem ez annyira gyerekes Horner részéről, és ez el is árul róla valamit…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: