DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

„Ha Toto egy Verstappent akar, Jos elérhető” – Horner

Odaszúrt a Mercedes F1-es főnökének és Max Verstappen apjának is a Red Bull csapatvezetője a pénteki sajtótájékoztatón.

Max Verstappen kapcsán a Christian Horner körüli botrány év eleji kirobbanása óta folyamatosak azok a pletykák, miszerint a 2028-ig szóló szerződése ellenére idejekorán elhagyhatja a Red Bullt. A regnáló világbajnok az F1-es Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón sokadik unszolásra ugyan, de végül kibökött egy „igent” arra a kérdésre, hogy marad-e 2025-re is az energiaitalosoknál.

f1-wolff-mercedes



A hollandot az utóbbi hónapokban többször körbeudvarló Toto Wolff, a Mercedes főnöke azonban nem veszi ezt sziklaszilárd elhatározásnak: „Max tényleg igent mondott valójában? Nem hiszem, hogy konkrétan azt mondta, de nem voltam ott” – nyilatkozta az OE24-nek Wolff, majd elismételte ugyanazt, amit más sokszor elmondott:

„A lehető legtovább nyitva hagyjuk azt az ülést, de először is, rajtunk áll, hogy gyorsabbá tegyük az autót. Ha az autó gyors, több gyors versenyző is nálunk akar majd vezetni. Sokszor elmondtam ezt az utóbbi időben. Max Verstappen jelenleg a legjobb pilóta, és egy rendkívüli versenyző. Mindenki, aki csak esélyt lát rá, az autójában akarja őt látni. Ola Kallenius ugyanígy gondolkodik.”

 

Horner egyszerre szólt be Wolffnak és Jos Verstappennek

A pénteki csapatvezetői sajtótájékoztatón jelen volt Christian Horner, aki természetesen nem kerülhette ki a témával kapcsolatos kérdéseket. A Red Bull-főnök pedig meg is ragadta az alkalmat, hogy Lewis Hamilton átigazolására célozva visszaszúrjon a rivális gárdának:

f1-horner-redbull-1

„A versenyző, aki az egész mozgolódást elindította a piacon, akinek minden információja megvolt a motorokról, a 2026-os szabályokról és így tovább, úgy döntött, hogy távozik és üresedést hagy a Mercedesnél. Ezért zajlanak találgatások arról, ki fogja ezt betölteni, de nem Max Verstappen lesz az.”

Arra a kérdésre, hogy miért beszél még mindig folyamatosan Verstappenről Wolff, így felelt Horner: „Ezt Totótól kellene megkérdezni. Max szerintem elég határozottan mondta azt, amit mondott a tegnapi sajtótájékoztatón. Teljes mértékben konzisztens volt ilyen tekintetben. Úgyhogy szerint ez pusztán figyelemelterelési taktika. Persze ha egy Verstappent akar jövőre, akkor azt hiszem, Jos esetlegesen elérhető.”

f1-jos-max-verstappen-redbull

Ez utóbbi odaszúrás sem lehetett véletlen, pénteken robbant ugyanis egy kisebb bomba a Red Bull háza táján, miután Max Verstappen apja, Jos Verstappen azt állította, hogy Horner megfúrta a hétvégi Legendák parádéján való részvételét. A korábbi F1-es pilóta óvodának nevezte a közeget és úgy fogalmazott, hogy ezzel végleg betelt nála a pohár Hornerrel.

A Red Bull csapatfőnöke így reagált minderre: „Tudatták velem a vádakat. A legendák parádéját a pálya szervezi. Nem volt vétó vagy bármi ilyesmi a részemről.”

Hornert a két Verstappennel való kapcsolatáról is kérdezték: „Maxszal mindig nagyon jó és erős volt a kapcsolatunk. Kulcsfontosságú része a csapatunknak, ő a versenyzőnk. Korábban soha nem volt problémám egyetlen pilótánk apjával sem, és bármi is Jos gondja, nem akarom kommentálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: