DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Verstappen ismét leszögezte: marad a Red Bullnál

Az F1-es Osztrák Nagydíj sajtónapján a Mercedes legújabb udvarlására reagálva a világbajnok kijelentette: marad, és már dolgoznak a jövő évi autón.

Hiába rendelkezik 2028-ig szóló szerződéssel Max Verstappen a Red Bullnál, amióta a tél végén kirobbant a Christian Horner-ügy, folyamatosak a találgatások arról, hogy a holland esetleg idejekorán távozhat az istállótól. A pletykákat tovább erősíti, hogy olyan értesülések is keringenek, hogy az energiaitalosok nem állnak jól a 2026-os motorprojektjükkel.

f1-verstappen-redbull-barcelona



A Mercedesnél pedig érezhetően igyekeznek is rendre olajat önteni a tűzre. Toto Wolff heteken át nyíltan „udvarolt” Verstappennek, és bár legutóbb a csapatfőnök egyértelművé tette, hogy nem egyeztetnek a regnáló világbajnokkal, ezzel egyidejűleg viszont Ola Kallenius Mercedes-nagyvezér ejtett el egy olyan nyilatkozatot, miszerint a címvédő „jól mutatna ezüstben”.

Az F1-es Osztrák Nagydíj csütörtöki FIA-sajtótájékoztatóján így elő is került témaként Verstappen jövője, amikor megkapta azt a kérdést a vb-éllovas, hogy akkor is maradna-e a Red Bullnál, ha már nem lenne ütőképes a technika:

„Nem hiszem, hogy így működne a Formula-1, hogy hirtelen azt mondhatod, hogy ’sziasztok, srácok!’. Hosszú távú szerződésem van a csapattal, és nagyon boldog vagyok ott, ahol vagyok. Már a következő évre is koncentrálunk azzal, hogy mit valósíthatunk meg az autón, szóval szerintem ez eleget mond arról, hol fogok vezetni jövőre.”

f1-verstappen-redbull-spielberg-day0

Amikor később egy újabb kérdéssel megpróbáltak egy egyértelmű igent vagy nemet kipréselni Verstappenből, a 26 éves pilóta így reflektált: „Nem tudtad kihámozni az előző válaszomból? Igen. Dolgozunk a jövő évi autón, és ha erre fókuszálsz, az azt jelenti, hogy ennél a csapatnál fogsz versenyezni.”

Verstappen később hozzátette: „Természetesen az emberek beszélnek, de a legfontosabb, hogy nagyon versenyképes autónk legyen a jövőre nézve. Jelenleg persze nagyon szoros a harc, de remekül dolgozunk a csapattal, hogy tovább fejlődjünk. Ezt már a csapatban is elmondtam, azon dolgozunk, hogy jövőre is újra versenyképesek legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: