DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

Mercedes-főnök: Max jól mutatna ezüstben!

Ola Kallenius és Toto Wolff F1-es csapatvezető is beszélt Verstappen esetleges szerződtetéséről: utóbbi szerint nem tárgyalnak, de el akarják húzni a döntést.

Hiába rendelkezik 2028-ig érvényes szerződéssel a Red Bullnál Max Verstappen, az elmúlt hónapokban folyamatosak voltak annak kapcsán a pletykák, hogy a negyedik Formula-1-es világbajnoki címe felé menetelő pilóta mégis dobbanthat a csapatától.

Ennek egyik lehetséges oka a Christian Horner körüli botrány miatt kialakult feszültebb légkör – bár az utóbbi időben mintha csillapodtak volna a kedélyek –, de a sajtóértesülések alapján az is belejátszhat egy potenciális váltásba, hogy állítólag a Red Bull nem halad túl jól a Forddal együttműködésben zajló saját 2026-os motorprojektjével.

f1-verstappen-barcelona-podium



Mindenesetre most Ola Kallenius, a Mercedes-Benz csoport elnöke a Sky Sports Germanynek nyilatkozva beszélt arról, hogy szívesen megszereznék Verstappent, ehhez azonban jobb autóra lenne szükségük:

„A legjobb versenyzők a legjobb autót akarják. És ez a feladatunk, hogy a legjobb csomagot hozzuk össze. A kártyákat megkeverik 2026-ban: új sorrend az új szabályokkal. Ez egy lehetőség is, ki tudja? De szerintem Max jól mutatna ezüstben, nem?”

 

Nem tárgyalnak, de kivár a Mercedes

Az F1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjén Toto Wolff csapatfőnök is röviden beszélt arról, hogy megpróbálják-e megszerezni Verstappent: „Jelenleg nem folytatunk tárgyalásokat. Úgy vélem, saját magunkkal kell foglalkoznunk és javítanunk az autónkon” – fogalmazott a hollandnak korábban nyíltan udvarló Wolff, hozzátéve, hogy ha jó autójuk lesz, akkor majd a jó pilóták is jönni fognak.

f1-verstappen-hamilton

Mindeközben egyre valószínűbbnek tűnik, hogy egyébként a mindössze 17 éves olasz neveltjük, a Formula-2-ben pallérozódó Andrea Kimi Antonelli lehet a befutó 2025-re a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére: állítólag különösen a privát F1-es teszteken teljesít meggyőzően a fiatal reménység.

Ugyanakkor Wolff határozottan kijelentette, hogy még nem választottak, és szavai alapján nem is mostanában fognak – ami szintén utalhat arra, hogy kivárnak egy esetleges Verstappen-lehetőség reményében: „Nem döntöttünk még a versenyzőről. Szeretnénk a lehető legtovább elhúzni ezt a döntést. Hiszen ki tudja, mi történhet?” – nyilatkozta a Mercedes F1-es főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: