DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek
F1

Williams: Schumacher vagy Drugovich?

Logan Sargeant és Sergio Perez napjai is meg vannak számlálva az egykori F1-es pilóta szerint: Schumacher és Drugovich lehet esélyes a Williams ülésére?

A Haas F1-es csapatánál két szezont töltő, majd kiebrudalása óta a Mercedes kötelékébe tartozó Mick Schumachert nagybátyja, Ralf elküldése pillanata óta megpróbálja be-, pontosabban visszaprotezsálni valamelyik királykategóriás csapathoz, s minekutána már csak két istállónál van szabad ülés 2024-re – melyek egyikénél, az AlphaTaurinál nem jöhet szóba a szerződtetése –, aligha meglepő módon a Williamst és annak alulteljesítő amerikai újoncát vette célba.

sargeant-singapore„Szerintem Logan Sargeanton túl nagy a nyomás” – nyilatkozta Schumacher a Formel1.de YouTube-csatornáján. „Ezért vannak a balesetei, próbálja erőltetni, kétségbeesetté válik… Persze fejlődik, csakhogy a problémák változatlanok. Szóval szerintem a napjai meg vannak számlálva.”

Nem nehéz kitalálni, miért beszélt Sargeantról a többszörös nagydíjgyőztes – nem mellesleg kísértetiesen hasonló dolgokat felhozva, mint tavaly unokaöccsével szemben oly sokan. Ennek megfelelően gyorsan át is tért Mick Schumacher méltatására:

mick-mercedes

„Mindenki láthatja a munkát, amit a szimulátorban végez. A mclarenes tesztje után Zak Brown, akivel amúgy nem beszélünk sokat, odalépett hozzám és azt mondta: Ember, meg kell, hogy mondjam, Mick remek munkát végzett a teszten. Csak el akartam mondani. Jó volt ezt hallani, és nagy kár lenne, ha nem kapna lehetőséget” – mondta Ralf Schumacher, aki szerint egy másik erős jelölt is van a Williamsnél az Aston Martin tartalékja, a tavaly F2-es bajnoki címet szerző Felipe Drugovich személyében:

drugovich-am

„Kíváncsi leszek, ki kapja az ülést, hiszen ott van Drugovich is, aki rengeteg pénzzel várakozik. Jelenleg az egész a pénzről is szól valamelyest, szóval kíváncsian várom, mi történik majd ott.”

Schumacher: Pereznek mennie kell

Ralf Schumacher a Williams mellett két másik csapat, a Red Bull két istállójának üléseiről is szót ejtett annak kapcsán, hogy az AlphaTaurinak Tsunoda, Lawson és Ricciardo személyében három erős jelöltje is lehet a két autóra. A német exversenyző Sergio Perez kirúgásával vágná át a gordiuszi csomót:

marko-perez

„Szerintem a megoldás egyszerű, úgy vélem, Perez sorsa a szezon végén megpecsételődik. És ezt szerintem ő is tudja. Ricciardo Red Bullba ültetése a legegyszerűbb és a leglogikusabb döntés” – mondta, majd kitért az AlphaTaurira, ahol Lawson személyében ismét feltűnt egy remeklő juniorversenyző:

„Dr. Markónak szerencséje van, hogy Liam Lawson ilyen remek munkát végez. Bedobták a mélyvízbe, és stabilan teljesít, még a nagy kihívást jelentő szingapúri pályán sem hibázott, sőt pontokat is szerzett. Szóval el tudom képzelni, hogy Tsunodával együtt őt jelentik be jövő évre az AlphaTaurihoz, hiszen ők testesítik meg azt, hogy mi is az AlphaTauri: egy juniorcsapat, egy gyakorlóterep a jövő F1-es pilótáinak, a jövő Red Bull versenyzőinek.”

lawson-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: