DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

„Hónapokkal előrébb jár a Red Bull” – Hamilton egyetért Leclerc-rel

Lewis Hamilton szerint 2024-ben dől el, hogy lehet-e ellenfele ebben az érában a Red Bullnak. Reméli, hogy igen, de hajlik Leclerc véleményére.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Charles Leclerc elég borúlátó jóslatot tett az F1 következő éveire a Holland Nagydíj csütörtöki sajtónapján: a Ferrari pilótája szerint 2026-ig, az új szabályrendszer bevezetéséig a Red Bull fog nyerni, mert akkora előnyben van, hogy a riválisok tehetetlenek jelenleg.

Megkérdezték erről Lewis Hamiltont is, a Mercedes hétszeres F1-es világbajnoka pedig tulajdonképpen egyetértett a monacóival, bár próbálta pozitívabbra csomagolni a véleményét.

f1-hamilton-mercedes-zandvoort



„Mostanában nem lesz szabályváltozásunk, szóval továbbra is remélem, hogy nem ez a helyzet” – reagált Leclerc szavaira.

„Az viszont tény, hogy a Red Bull sokkal előrébb tart, és minden valószínűség szerint már hónapokkal a többiek előtt elkezdték fejleszteni a következő évi autót. 100–200 ponttal vannak előrébb a bajnokságban, szóval nagyon-nagyon lehetséges, hogy Charles-nak igaza lehet, de egy meredek emelkedőn kapaszkodunk felfelé, és azon dolgozunk, hogy közelítsünk. Hogy tudunk-e, az jövőre derül ki” – magyarázta Hamilton.

 

Folyamatosan fejleszt a Mercedes

Hamilton korábban arról beszélt, hogy pontosan tudja, min kell fejlesztenie a csapatának ahhoz, hogy közeledjen a Red Bullhoz, de a költségsapka erősen korlátozza az istálló munkáját.

Most megkérdezték arról, hogy hol is tart a folyamat:

„Nagyobb tapadás kell az autó hátulján, és ki kell találni, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani. Folyamatosan tanulunk a légáramlás karakterisztikájáról, hogy az autó hogyan viselkedik keresztszélben, a gyors, a közepes és a lassú kanyarokban, hogyan kezeli a gumikat, vannak nagy, közepes és kis leszorítóerős csomagok, ezeket tanuljuk.” 

„A keletkező adatokat elemezzük, és én is mindig tanulok, amikor beülök az autóba. A gumikról is tanulunk, arról is, hogy hogyan használjuk másképp a motort, és hogy hogyan használjuk fejlődésre az üzemanyagot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: