DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Elhunyt Block, Schumacher születésnapos - keddi hírek

Elhunyt a legendás Ken Block, Michael Schumacher 54 éves lett és még sok más fontos hír, melyekről mind január 3-án írtunk! Keddi híreink.

Sokkoló hír érkezett kedd reggel: életét vesztette a népszerű showman-autóversenyző, Ken Block. Nyugodjon békében! Két volt csapata, a Ferrari és a Mercedes sem feledkezett meg Michael Schumacher 54. születésnapjáról. A Scuderia, amelynek színeiben öt vb-címeit is nyert a német legenda, két posztban is köszöntette a hétszeres világbajnokot.



Először adta konkrét jelét a Nemzetközi Automobil Szövetség annak, hogy nem kizárt, hogy új istálló(k) érkezzen(ek) a Formula-1-be. Kiszivárogtak az első pletykák a tavalyi két fő vb-aspiráns idei gépeiről: a Ferrari megtartja az alapokat, a Red Bull pedig további fogyókúrába fogott. Ide kattintva olvashatjátok a részleteket!

Rekordhosszú naptár, még több sprint, három újonc és egy visszatérő pilóta, szigorodó műszaki és kísérleti sportszabályzat: összegyűjtöttük, hogy mi minden változik a Formula-1-ben idén. Két szponzorát is elvesztette a Scuderia, amelyek összesen a reklámbevétel negyedét szállították: jelentős kiesésről van szó Maranellóban.

A királykategóriától búcsúzó legendás brit szakember, Ross Brawn nem zárkózik el attól, hogy a háttérbe húzódva a későbbiekben is segítse az F1 további fejlődését. Az F1 hétszeres világbajnoka korábban nem érezte át győzelmei súlyát, a Mercedes visszaesése azonban számára is új megvilágításba helyezte a dolgokat.

Nasszer Al-Attiyah vette át a vezetést az autósok mezőnyében az idei Dakar Rali harmadik szakasza után. A napot lerövidítették a szervezők az időjárás miatt, amelyről a magyar Qualisport Racing navigátora, Czeglédy Péter is beszámolt.

 

Max Verstappen a virtuális Le Mans-i 24 óráson teljesíti első idei versenyét. A holland a Team Redline csapatával veselkedik neki ismét a sikernek, emellett pedig utánajártunk annak is, miként vált hagyománnyá az autósportban a pódiumon történő pezsgőlocsolás.
 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: