DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton sokkal jobban tudja értékelni a sikert a 2022-es szezon után

Az F1 hétszeres világbajnoka korábban nem érezte át győzelmei súlyát, a Mercedes visszaesése azonban számára is új megvilágításba helyezte a dolgokat.

Pályafutása legrosszabb F1-es szezonját teljesítette 2022-ben Lewis Hamilton: a hétszeres világbajnok csupán az egyéni összetett hatodik helyén végzett, miközben megszakadt impozáns győzelmi sorozata is, 2007-es debütálása óta ugyanis először nem pezsgőzhetett a dobogó legfelső fokán. Mindez azonban saját elmondása szerint egyáltalán nem szegte kedvét, sőt, minden eddiginél nagyobb motivációval és erőbedobással készül a 2023-as szezonra.

„Egyáltalán nem demotivált engem a győzelem hiánya. Biztos vagyok benne, hogy korábban is voltak már ilyen szezonjaim, legutóbb 2001-ben fordulhatott elő hasonló, még gokartos koromban. Elég rég volt! Természetesen tavaly is a bajnoki címért szerettünk volna harcba szállni, de sajnos hamar szembe kellett néznünk a valósággal. Néhány eredmény így is győzelemnek érződött, még ha valójában nem is voltak azok” – idézi a hétszeres világbajnokot a Crash.net.



A Mercedes versenyzője elismerte, hogy a hibridéra sikerei némileg elkényelmesítették őt, ezért is tett jót neki a küzdelmekkel teli 2022-es évad. „Korábban annyi sikerben volt részünk, hogy jelentéktelennek, üresnek érződtek a győzelmek. Bár nyertünk, de számítottunk is rá. Furcsa helyzet, mert valójában nagyszerű dolgokat értünk el. Éppen ezért vált kapóra, hogy láthattam, mennyire boldoggá tesznek minket az apróbb lépések is. Az ötödik helyért harcoltunk, de mindenki izgatott volt, majd a negyedikért, és mindenki tűzben égett. Jó tapasztalat volt, hogy ennyire tudtunk örülni a negyedik–ötödik helynek. Emellett mindannyiunknak szüksége volt az érzésre, hogy egyre előrébb küzdjük magunkat és azt mondhassuk: már majdnem ott vagyunk. Ezért igen, már sokkal jobban tudom értékelni a korábbi győzelmeinket, Brazíliában pedig nagyon boldog voltam a csapat teljesítménye láttán, miután George győzni tudott, én pedig második lettem.”

„Az évad során egyre jobban összeállt a csapat, és nagyszerűen dolgoztunk együtt, jobban, mint korábban bármikor. Egyáltalán nem okozott csalódást a szezon” – magyarázta optimistán a 37 éves szupersztár, aki nagy riválisának, Max Verstappennek is üzent. „Tudom, milyen nehéz a csúcson lenni és ott maradni. Vissza akarunk térni oda, a szezon vége pedig reménnyel tölthet el bennünket. Az utolsó versenyeken pozitív tendencia rajzolódott ki, ami szintén bizonyítja, hogy kitartással bármit elérhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: