DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

55 millió dollárt és két szponzort veszít a Ferrari

Két szponzorát is elvesztette a Scuderia, amelyek összesen a reklámbevétel negyedét szállították: jelentős kiesésről van szó Maranellóban.

Még december 31-én számoltunk be arról a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy hamarosan jelentős szponzor kerül le a Ferrari támogatóinak listájáról, azóta pedig szép csendben el is tűnt onnan a Velas kriptovaluta-cég, méghozzá kézen fogva a Snapdragonnal, ami szintén technológiai vállalkozásként pénzzel, és technikai segítséggel is támogatta a Scuderiát.

A RacingNews365.com szerint a Velas ügye a komolyabb, ott jogi hercehurcára is számíthatunk a közeljövőben, a felek nem szépen és főleg nem egyetértésben válnak el, míg a Snapdragonnal állítólag közös megegyezéssel ér véget az együttműködés, és a portál szerint más F1-es csapatnál, jó eséllyel a Mercedesnél köthet ki a cég.

Szintén a RacingNews365 számolt be arról, hogy a két szponzor kiesése jelentős károkat okozhat a Ferrarinak, ugyanis a két szerződés együttes összege 55 millió dollár körül mozgott, és ez a Scuderia reklámbevételeinek negyedét tette ki. Ezt a lyukat most be kell tömni, bár a Formula.hu forrásai szerint hamarosan bejelentés érkezhet egy másik IT-cég beszállásáról.



f1-ferrari_2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: