DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Audi célja, Hamiltont gyalázták – pénteki hírek

A Renault megtalálta a megbízhatósági gondok okát, Hamilton Pelétől búcsúzott és egy botrányhős célkeresztjében találta magát: ez történt ma az F1-ben.

Harmadik évében már győzne az Audi az F1-ben. Ambiciózus célkitűzésekkel érkezik a száguldó cirkuszba a négykarikás gyár: azt sem tartják kizártnak, hogy akár egyből az élmezőnyben találják magukat. A vezérigazgató szavairól itt írtunk.

A Renault F1-es motorfőnöke állítja: nincs alapvető probléma az erőforrásaikkal, csak egy konkrét alkatrész okozott nekik fejtörést 2022-ben. Megvan a megoldás a megbízhatósági gondokra?

Lewis Hamiltonról több hír is szólt december 30-án. A nemrég letartóztatott influenszer, Andrew Tate egy videóban beszélt arról, hogy győzne az F1-ben Hamilton autójával – majd testvérével azt részletezték, hogyan vernék össze a világbajnokot. A botrányos megnyilvánulásról a Bulvár rovatban írtunk.

Hamilton egy Instagram-sztoriban búcsúzott a csütörtök este elhunyt háromszoros világbajnok labdarúgótól, Pelétől – a poszt itt található. A hétszeres világbajnok egy interjúban arról is beszélt, már nem az F1 a legfontosabb számára – ez itt olvasható el.



Mely momentumok maradtak meg leginkább az emlékezetünkben a 2022-es F1-es idényből? Nagy év végi F1-es szezonértékelő sorozatunkban ezeket vettük ma sorra. Az év pillanata.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója sok domináns sportcsapatot megvizsgált, és szerinte a vereségnek mindig egyértelmű okai vannak – magyarázata itt található. A csapatfőnök Nyck de Vriesről is beszélt: szerinte az lenne jó, ha a holland maradna a riválisnál és a Red Bull F1-es pilótája lenne a jövőben. Az erről szóló cikk itt.

George Russell újfent felidézte Zhou silverstone-i balesetét, amelynél az autójából kiszállva szaladt segítséget nyújtani a kínainak – ezt mondta a brit.

Az Alfa Romeo hosszú ideje legjobb konstruktőri eredményét érte el a hatodik pozícióval. A barcelonai gyakorlás olyan rosszul sikerült, hogy komolyan aggódtak a kilátások miatt. Pocsék teszt után nem ilyen eredményre számított Vasseur.

Ha volt olyan szereplője a Netflix által készített F1-es dokumentumfilm-sorozatnak, a Drive to Survive-nak, aki a műsornak köszönheti a népszerűségét, az egyértelműen a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner, aki szókimondó stílusával hamar közönségkedvenccé vált. Amikor az így szerzett hírnévről kérdezték, így fogalmazott.

Adócsalás miatt került nagy bajba Sito Pons: a 250 köbcentis kategória korábbi kétszeres motoros világbajnokát súlyos (hat rendbeli) adócsalással vádolták meg. Emiatt a spanyol államügyész 24 évnyi börtönt és emellett több mint 12 millió eurós bírság kifizettetését kérte Pons ellen. A csapatfőnök azonban végül megúszta a súlyos börtönbüntetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: