DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff Red Bull-ülést remél De Vriesnek

A Mercedes vezetője szerint az lenne jó, ha a holland maradna a riválisnál és a Red Bull F1-es pilótája lenne a jövőben.

Toto Wolff azt szeretné, ha Nyck de Vries sikeres lenne a Red Bullnál: ugyan a holland pilóta a Mercedes tartalékjaként (és Formula-E-pilótájaként) töltötte az elmúlt időszakot, de a monzai williamses beugrása után leigazolta őt dr. Helmut Marko és az AlphaTauri. Amikor arról kérdezték a Mercedes vezérét, hogy de Vries visszatérhet-e az istállóhoz a későbbiekben, azt válaszolta, hogy jobb lesz neki a Red Bullnál.

„Gondolkodtam ezen. Azt remélem, hogy ott marad, és sikeres lesz az AlphaTaurinál. És azt is remélem, hogy olyan jól teljesít majd, hogy egyszer lehetőséget kap a Red Bullnál, mert megérdemli. Ha ez így lesz, és a Mercedes ellenfele lesz belőle, akkor sportemberekként lemeccseljük majd” – mondta Wolff a lengyel Swiatwyscigow kérdésére.

De Vries állítólag maga jelentkezett be Markónál és a Red Bullnál, Max Verstappen tanácsolta neki, hogy hívja fel az energiaitalosok tanácsadóját egy 2023-as F1-es ülés miatt. A hollandnak volt ajánlata az Alpine-tól is, Verstappen szerint zajlottak a tárgyalások, de az újonc végül mégis az AlphaTaurit választotta – logikusan végiggondolva alighanem azért, hogy később tényleg beleülhessen a Red Bullba, hiszen ha az AlphaTaurit és az Alpine-t hasonlítjuk össze, akkor sok más nem szól előbbi mellett.



f1-mercedes-wolff-devries

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: