DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így került az AlphaTaurihoz De Vries

„Folyamatosan csörgött a telefonom” – árulta el a holland, aki meg akarta lovagolni a monzai beugrása keltette hullámokat. Ez sikerült is neki: elmondta, hogyan zajlottak az egyeztetések Markóval.

Miután Nyck de Vries parádés vendégszereplést produkált az Olasz Nagydíjon a vakbélműtétje miatt kidőlő Alexander Albon helyén a Williamsnél, hirtelen a 2023-as pilótapiac kulcsszereplőjévé vált. A korábbi Formula-2-es és Formula-E-bajnokot végül az AlphaTauri igazolta le a következő szezonra, így a holland Yuki Tsunoda csapattársaként mutatkozhat be teljes állású pilótaként az F1-ben.

De Vries most a Beyond the Grid podcast adásában beszélt részletesen arról, hogyan is között ki végül a Red Bull második számú csapatánál, és milyen szerepet játszott ebben honfitársa, Max Verstappen:

devries-dppi-2022-f1_1



„Folyamatosan csak csörgött a telefonom. Ki akartam használni a lendületet és a hírverést, hogy lehetőségek teremtsek magamnak 2023-ra a Formula-1-ben. Nyilván a Williamsszel közeli megbeszéléseket folytattunk már hosszabb ideje, és beszéltem is Josttal a versenyhétvége utáni kedden. Az Alpine-teszt már jóval Monza előtt be lett tervezve: még a spái hétvége előtt látogattam meg az Alpine-t.”

„Aztán viszont együtt vacsoráztunk Maxszel a nagydíj utáni hétfőn Monacóban, hogy kicsit megünnepeljük a hétvégét. Nyíltan beszéltünk a lehetőségekről, beszéltünk esetlegesen az AlphaTauriról, Dr. Markóról, és így történt. A hét későbbi részében már Grazban láttak.”

De Vries a Helmut Markóval folytatott egyeztetéseket is kifejtette a műsorban: „Nagyszerű időt töltöttünk együtt. Két napot töltöttünk azzal, hogy helyi osztrák ételeket ettünk és a jövőről beszélgettünk. Remek humorérzéke van, és nagyon tiszteltük egymást. Szerintem értékelte, hogy személyesen jelentem meg és képviseltem magam, és közvetlenül vele beszéltem.”

„A Red Bull a teljesítményről és a győzelemről, ezt a nézetet pedig én is osztom, szóval egyenes és élvezetes megbeszélés volt. Nyilván a megállapodás nem csak a mi kezünkben volt, annál kicsit összetettebb volt a helyzet, ahogy azt mindenki tudja. De alapvetően ezen az utazáson érzékeltem, hogy igen jó esélyem van rá, hogy ott legyek a rajtrácson 2023-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: