DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: A nyolcadik karácsonyi vacsora más, mint az első

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója sok domináns sportcsapatot megvizsgált, és szerinte a vereségnek mindig egyértelmű okai vannak.

Sorozatban nyolc világbajnoki cím után szenvedett vereséget idén a Mercedes, a gárda vezetője, Toto Wolff szerint pedig ez törvényszerű: azt viszont látja, hogy az ő csapata továbbra is motivált, sem a nyolc siker, sem az idei vereség nem oltotta el a lángot a szakemberekben. Éppen ezért bizakodó a jövőt illetően, erről beszél a Mercedes évértékelő anyagában.

„Megvizsgáltam jó pár olyan sportcsapatot, amely sok évig dominált, egy korszakot uralt, aztán elfogyot a lendülete. Az ilyeneknek mindig megvoltak a maguk okai. Nálunk nem láttam nagyképű megnyilvánulásokat, de a sorozatban nyolc vb-cím egy kicsit olyan volt, mint nyolc karácsonyi vacsora egymás után. A nyolcadik nem olyan, mint az első” – magyarázta Wolff.

„Én is mondtam azt egy-egy győzelemre, hogy oké, megvan, haladjunk. Az emberi természet része, hogy megszokja az ilyet. Éppen emiatt töltött el büszkeséggel Brazília: nyertünk, és láttam, hogy milyen örömöt okozott ez a csapat számára. Csak egy futamot nyertünk, tudtuk, hogy továbbra sem vagyunk versenyképesek, de jelentős lépés volt a versenyképességünk visszaszerzése felé” – mondta.



f1-mercedes-wolff

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: