DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso és Vettel különbözik, Binotto alkalmatlan, Leclerc túlértékelt: a csütörtöki F1-es hírek

Egy csokorba szedtük a mai F1-es híreket: Sebastian Vettel és Carlos Sainz többször is szóba került a nap folyamán – ez történt csütörtökön.

René Arnoux és Tom Coronel is karcos véleményt fogalmazott meg: előbbi Mattia Binottót ostorozta, aki szerinte alkalmatlan volt a Ferrari csapatfőnöki posztjára, és kijelentette, hogy ő már évekkel ezelőtt kirúgta volna, mert a Scuderia vezetője nem mondhat olyanokat, mint amilyeneket Binotto mondott. Nyilatkozata itt olvasható!

Arnoux egyébként azt is kiemelte, hogy Max Verstappen milyen elképesztő formában vezetett idén: úgy fogalmazott, hogy a holland néha lemészárolta ellenfeleit. A 80-as években Renault-nál és Ferrarinál szereplő francia a Japán Nagydíj rajtjánál történt előzést külön kiemelte: „Amit ott csinált, tökélyre vitt külső íves előzés volt az esőben. Amikor azt kérik tőle, később tud fékezni, mint bárki más.”

Coronel pedig két dolgot is megemlített. Egyrészt szerinte Lando Norris pályafutását tönkretenné, ha Max Verstappen mellé igazolna a Red Bullhoz, mert úgy véli, hogy a világbajnok mellett jelenleg mindenki gyenge pilótának tűnne. Másrészt Charles Leclerc-t is bekóstolta: szerinte a monacói túlértékelt Carlos Sainzhoz képest. Coronel szavai itt olvashatók!

Ha már Sainz, akkor folytassuk vele: a Ferrari spanyolja úgy véli, hogy valójában nincsenek messze a Red Bulltól, hiába a jelentős lemaradásuk a tabellán. Elmondott egy-két dolgot, amire oda kell figyelniük 2023-ban, de úgy érzi, hogy benne van az is, hogy a Red Bull elé kerülnek az idény során. Véleménye ide kattintva tekinthető meg!

Sebastian Vettel is érdekes dolgot mondott, a négyszeres világbajnok ugyanis Fernando Alonsóról beszélt. Vettel szerint nagyon tisztelik egymást korábbi nagy riválisával, akiről elismerően formált véleményt, de kiemelte, hogy nincsenek jóban, mert nagyon eltérő emberek, és sosem volt lehetőségük igazán megismerni egymást, hiába versenyeztek egymás ellen bő egy évtizeden keresztül. Vettel véleménye ezen a linken olvasható!

f1-vettel-alonso-2



Vettel máshogy is szóba került: a négyszeres világbajnok versenyzői jellemének kialakulásáról beszélt két egykori csapattársa. Michael Schumacher módszere és Giorgio Ascanelli szigora alakították ezt – részletek itt!

„Ne tegyük politikai sporttá az F1-et!” – Zak Brown McLaren-vezér támogatja az FIA-t. A Nemzetközi Sportkódex nemrég megjelent frissített változatában bukkant fel az új szabály, mely szerint az FIA mostantól engedélyhez köti az F1-es és egyéb szériák versenyzői és csapatai számára a politikai állásfoglalásokat. „Összességében egy olyan sport akarunk lenni, ami jót tesz” – nyilatkozta Brown az ESPN-nek. „Csak meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy ne legyen minden verseny rajtja egy új politikai program valakinek. Nem gondolom, hogy ez egészséges, elterelheti a figyelmet arról, amiért az emberek bekapcsolódtak, nevezetesen arról, hogy megnézzék a nagydíjat.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője azt árulta el, hogy az autójuk olyan erővel delfinezett 2022 elején, hogy az erőforrások is hatalmas ütéseket kaptak, amelyek tükrében még elképesztőbb a megbízhatóságuk. Wolff beszéde itt olvasható!

Nyck de Vries volt Formula-E-s csapatfőnöke, Ian James szerint a holland mentalitása nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy sikereket érjen el Formula-1-es karrierje során. Az első teljes Formula-1-es szezonjára készülő de Vries három évet töltött az elektromos sorozatban James irányítása alatt, csapatával, a Mercedes EQ-val két konstruktőri és egy egyéni bajnoki címet szerzett. Hogy mit tart nagy erényének James, az ebből a cikkből kiderül!

Sokak szerint komoly balhé lesz majd az Alpine-nál Esteban Ocon és Pierre Gasly között, de előbbi csak nevet ezeken a feltételezéseken. Ocon eddig egyik csapattársával sem volt különösebben jó viszonyban, Gaslyval pedig a pletykák szerint kifejezetten fagyos a kapcsolata, de ennek ellenére is tartja magát ahhoz, hogy nem lesz köztük probléma, mert egy célért küzdenek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: