DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

De Vriest dicsérte volt főnöke: Ebben különleges a holland

Nyck de Vries volt Formula-E-s csapatfőnöke, Ian James szerint a holland mentalitása nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy sikereket érjen el Formula-1-es karrierje során.

Az első teljes Formula-1-es szezonjára készülő de Vries három évet töltött az elektromos sorozatban James irányítása alatt, csapatával, a Mercedes EQ-val két konstruktőri és egy egyéni bajnoki címet szerzett. Noha a holland pilóta szokatlanul későn, 27 évesen debütált az F1-ben a 2022-es Olasz Nagydíjon a betegeskedő Alexander Albon helyén, teljesértékű versenyzőként pedig már 28 évesen fog bemutatkozni az AlphaTauri tagjaként, James mégis úgy hiszi, hozzáállása nagy segítség lehet neki a karrierje további részében.

„Nagyon megérdemelte a kinevezést. A Formula-E hatodik szezonja előtt felismertük a kvalitásait, nemcsak pilótaként, de csapatjátékosként is. Minden csapat, aminél vezetni fog, kamatozhat ebből a hozzáállásból. Képes diplomatikusan elmondani, amit muszáj, kiemelni a javítandó részeket anélkül, hogy megsértene bárkit is. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, különösen egy olyan csapatnál, amely még talán nem találta meg teljes potenciálját, és még képes fejlődni” – nyilatkozta James a Motorsportnak.



„Úgy gondolom, jó pozícióban lesz annak ellenére, hogy az F1 egy egészen más, brutális sorozat. Nehéz dolga lesz, de a karaktere segíteni fog neki a helytállásban. Nagyon várom, hogy figyelhessen a bemutatkozó évében, és lássam, hogy boldogul” – tette hozzá a McLaren Formula-E-csapatának jelenlegi csapatfőnöke.

De Vries, amellett, hogy Stoffel Vandoorne csapattársaként konstruktőri bajnoki címhez vezette idén az FE-ből kivonuló Mercedest, több csapat színeiben is megfordult F1-es szabadedzéseken, valamint a Le Mans-i 24 óráson is rajthoz állt.

„Ez egy hatalmas sikersztori a Formula-E-nek is. Mindig is biztosak voltunk abban, hogy megvan a tehetség a szériában, legyenek azok a pilóták, a mérnökök vagy a szerelők, és hogy képesek lennének más sorozatokban is megállni a helyüket, mint például az F1-ben és a WEC-ben. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a paddockban lévő tehetség más sorozathoz is méltó” – mondta a brit szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: