DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Gasly csak nevet az Ocon-viszályt firtató kérdéseken

Az Alpine újdonsült igazolása állítja: csak az F1-es média próbálja felfújni a honfitársával való rivalizálásukat. A francia pilóta dobogóra törne.

Sokan már előre dörzsölik a tenyerüket az Alpine-nál 2023-ban várható belharcok kapcsán, hiszen köztudott, hogy korábban Esteban Ocon és a mellé újonnan érkező Pierre Gasly nem ápolt éppen baráti viszonyt. Utóbbi átigazolása óta azonban többször is hangsúlyozta mindkét pilóta, hogy mostanra érettebbé váltak – Gasly legutóbb konkrétan úgy fogalmazott, hogy szerinte csak a sajtó próbálja felfújni az egészet:

„Tudom, hogy szeretik eladni ezt a sztorit” – fogalmazott a francia a Channel 4-nek nyilatkozva. „Nem titok, hogy voltak hullámvölgyek és hullámhegyek a kapcsolatunkban, de ő az a srác, akit a legrégebb óta, 20 éve ismerek. Együtt nőttünk fel és szerintem sok mindent tisztáztunk, mióta megérkeztünk az F1-be. Most már jól mennek a dolgaink, és nem is látok rá okot, hogy miért ne így lenne ez.”

f1-gasly-ocon-2022



„Végső soron majdnem nevetnem kell ezen, mert a média próbálja erőltetni ezt a sztorit. Nézzünk csak végig a bokszutcán, szinte minden csapatnál látunk rivalizálást. A fontos, hogy ez egészséges maradjon, ne váljon toxikussá. Senkinek sem újdonság, hogy vannak rivalizálások a csapatokon belül, de elég érettnek és okosnak kell lenned ahhoz, hogy előbbre juthasson általa az istálló. Amikor kihajtunk a pályára, mindenki a legjobbját igyekszik nyújtani, de tiszteletteljesnek kell maradni. Látom a cikkeket és az emberek próbálják ezt a szálat erőltetni, de én nem aggódom túlzottan emiatt.”

 

F1-es dobogókra tör új csapatával Gasly

Gasly hosszú évek után hagyta el a Red Bull kötelékeit az Alpine kedvéért. A francia istálló idén a legjobb volt a középmezőny alakulatai közül, s az Abu Dhabiban rendezett teszt után a versenyző úgy fogalmazott, hogy pontosan látja is ennek az okát. Gasly úgy érzi, még ennél is előrébb léphetnek 2023-ban:

„Idén a negyedik legerősebb csapat voltak a mezőnyben. A következő cél az első három, az előttünk lévő három nagycsapat. Őszintén hiszem, hogy ez elérhető. Óriási fejlődést mutattak be az utóbbi néhány évben. Egyértelműen van tempó, s ha egy újabb lépést tesznek előre az autóval a következő szezonra, akkor hiszem, hogy erős esélyünk lehet a top 5-re és a top 3-ra is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: