DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Max Norrist is tönkretenné, Leclerc túlértékelt”

Nem javasolja Lando Norrisnak, hogy a Red Bullhoz menjen, a Ferrarin belül pedig Carlos Sainzot tartja többre: ez Tom Coronel véleménye.

Lando Norris is elárulta, kapcsolatban állt a Red Bull-lal, mielőtt aláírta 2025 végéig érvényes új szerződését a McLarennel. A hatszoros dobogós helyezett, a fiatal generáció egyik nagy tehetségének jövőjét többen az energiaitalos csapatban képzelik el, ahol jelenlegi istállójával ellentétben adottak lennének a lehetőségek a győzelmekre. Tom Coronel azonban úgy gondolja, Norris rosszul járna a Red Bull-lal: Max Verstappen mellett úgy végezné, mint Sergio Perez, Alex Albon és Pierre Gasly.

„Max mellé kellene ülnie? A válsz nem. Akkor ugyanúgy járna, mint a többiek, Max mellett a karriered egyszerűen véget ér. Bölcs dolog volt Norris részéről, hogy nem ment a Red Bullhoz, jobb egy másik lehetőségre várni. Jelenleg is ezt teszi” – mondta a holland Formule1 lapnak a helyi közvetítés szakértőjeként dolgozó túraautós. Coronel hozzátette, Norris „a rossz csapatban van” jelenleg a McLarennél, és máshol kell ülést keresnie a jövőben.

Túlértékeltnek tartja Leclerc-t Sainzhoz képest



Coronel a Red Bull mellett a Ferrariról is beszélt: a hollandot nem nyűgözte le Charles Leclerc idei produkciója, Carlos Sainzban azonban több fantáziát lát annál, amit a spanyol általános megítélése sugall.

„Leclerc csalódást okozott számomra, mivel az év kezdetén még nagyon jól ment, és akkor mindenki kikiáltotta a bajnokság esélyesének” – mondta a holland, sajátosan jellemezve a monacóit annak kapcsán, hogy szezon közben nem csapott asztalra a Ferrarinál: „Ő egy tökéletes vej, egy labrador.”

„Személy szerint inkább rajongója vagyok a csapattársának, Carlos Sainznak, aki nagyon balszerencsés volt. Az emberek úgy csinálnak, mintha Sainz második versenyző lenne a Ferrarinál, de nézzük meg a pontokat: Sainz végzett előrébb 2021-ben. Leclerc túl sok elismerést kap hozzá képest” – vélekedett Coronel. A szóban forgó szezonban valóban Sainz végzett előrébb a pontversenyben, miután 5,5 ponttal többet ért el a csapattársnál – 2022-ben viszont 62 ponttal előzte meg Leclerc a spanyolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: