DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: Voltak tárgyalásaink a Red Bull-lal

Elismerte a McLaren pilótája, hogy mielőtt aláírta volna jelenlegi szerződését a wokingiakkal, az osztrák istállótól is megkeresték őt. Lando Norris szerint a döntése bizonyítja, bízik a csapatában.

Kissé váratlanul érkezett a bejelentés februárban, hogy a brit versenyző 2025 végéig elkötelezte magát a McLarennél. Lando Norris azóta többször is igyekezett leszögezni, annak ellenére hosszútávra tervez jelenlegi alakulatával, hogy az eredmények nem igazán voltak kedvezők számukra az idei szezonban.

Most az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatából az is kiderült, hogy nem a wokingi csapat volt az egyetlen, amely ajánlatot tett neki, korábban ugyanis a Red Bull részéről is érdeklődtek iránta.



„Természetesen időről időre vannak tárgyalások másokkal. Az ember mindig felteszi magának a kérdést: Mi a legjobb a karrierem szempontjából? Elvégre győzni szeretnék, és világbajnokságot akarok nyerni. Voltak tárgyalások a Red Bull csapatával is. Évek óta az első háromban vannak, de ez csak jobban megmutatja, mennyire bízom a McLarenben. Bár voltak tárgyalások, úgy éreztem, hogy a céljaim eléréséhez a McLaren lesz a jobb választás” – árulta el Norris.

A 22 esztendős pilóta úgy látja, 2024-ben, esetleg 2025-ben lehet a leghamarabb esélyük a nagyobb sikerek elérésére.

„Szuper boldog vagyok és kényelmesen érzem magam McLarennél. Élvezem a srácokkal való közös munkát, hiszek bennük. Ha nem így lenne, nem írtam volna alá ennyi időre. Előre tekintek az elképzeléseim pedig hosszabb távra szólnak. Folyamatosan dolgoznunk kell és akkor 2024-ben vagy 2025-ben jó esélyeim lehetnek” – zárta gondolatait a fiatal tehetség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: