DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Norris: Legyőzném Hamiltont csapattársként

Az ifjú brit tehetség úgy véli, amennyiben egy csapatban versenyezhetne Lewis Hamiltonnal képes lenne legyőzni hétszeres világbajnok honfitársát. Valóban Norris jönne ki jobban a harcból?

Egy ilyen forgatókönyv beteljesülésének vajmi kevés esélye van jelenleg, Lewis Hamilton ugyanis közeledik a negyvenhez és esze ágában sincs eligazolni az idein kívül a korábbi éveket végigdomináló Mercedestől. Csapattársként pedig idén megkapta George Russellt, aki nagyon erős teljesítményt nyújt. Jelenleg az összetettben jobban áll, mint a hétszeres bajnok.

Egy pilótának magabiztosan éreznie kell, hogy mindenki másnál jobb a mezőnyben, Hamiltonnál is


Norris hosszú távra kötelezte el magát a McLarenhez, de azért eljátszott a gondolattal, milyen lehetne Lewis Hamiltonnal egy gárdában versenyezni, egymás ellen. „Nehéz kérdés, de azt kell mondanom, igen, le tudnám győzni őt azonos autóval. Ez nem azt jelenti, hogy könnyű lenne. Lewis a valaha volt egyik legjobb versenyző, de ha valaki jól akar teljesíteni, hinnie is kell abban, hogy jobb, mint bárki más a mezőnyben” – ecsetelte véleményét Lando Norris a British GQ videójában.

Nem volt semmi arrogancia Norris válaszában, csak a direkt kérdésre direkt választ adott. A fiatal brit egyébként általánosan is jó viszonyt ápol a mezőny nagy részével, barátok például Verstappennel, Sainzcal és Russell-lel is. Sokan megnéznénk egy csapaton belüli vetélkedést Norris és Hamilton között, de mivel Hamilton nem valószínű, hogy a McLarenhez igazolna, Norrisnak pedig jó ideig nem lenne még helye a Mercedesnél, ez valószínűleg fantázia marad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: