DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz szerint közel vannak a Red Bullhoz, elmondta, hogy szerinte mi kell a Ferrari sikeréhez

A Ferrari spanyol F1-es pilótája szerint igazából nem is nagy a lemaradásuk, elárulta, hogy mire kell odafigyelniük 2023-ban a győzelemhez.

Ugyan 205 ponttal maradt el a Red Bulltól a Ferrari 2022-ben, Carlos Sainz mégis úgy gondolja, hogy a valóságban nincs túl messze a domináns bajnoktól a Scuderia. A spanyol pilóta szerint a nyers tempó terén egyáltalán nem olyan egyértelmű a helyzet, mint ahogy azt a tabella mutatja.

„Én úgy érzem, hogy van esélyünk 2023-ban (a nagy hátrány ellenére). A Red Bull dominált, de úgy tette mindezt, hogy nem volt egyértelmű fölényben sem az időmérős, sem a versenytempót illetően. Szóval nem érzem úgy, hogy nagyon messze lennénk az autónk fejlettségét és teljesítményét tekintve” – idézi Sainz szavait a RacingNews365.com.

f1-ferrari-sainz-2023



„Ha belegondolunk, én voltam a pole-ban Austinban, egy-kettőt hoztunk az időmérőn, ebből muszáj annak következnie, hogy az autónk igazából nincs is olyan messze a Red Bullétól. Amire oda kell figyelnünk, az a jövő évi gumik megértése, és annak kitalálása, hogy a futamokon hogyan lehetünk gyorsabbak, mert az világos, hogy a Red Bull különösen a futamokon volt jobb nálunk.”

„A stratégia, a versenyek végrehajtása, gumikezelés: ilyen lépéseket akarunk megtenni jövőre, és ezeken dolgozunk. De a nyers tempó terén nem vagyunk messze. Kell egy kicsit több motorerő, egy kicsit több leszorítóerő, és már ott is leszünk, vagy akár gyorsabbak is. Remélhetőleg meg tudjuk csinálni.”

 

Az új Ferrari-motor segíthet

Nemrég a spanyol Soymotor számolt be arról saját forrásaira hivatkozva, hogy a megbízhatósági fejlesztésekkel együtt harminc lóerő plusz is érkezik a vörösök motorborítása alá. Az áttervezett befecskendező rendszerrel több lóerőt, ráadásul hosszabb etapokon használhatnak majd a versenyzők, mint eddig, ami éppen a Sainz által említett versenyteljesítményben hozhat jelentősebb javulást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: