DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel szerint nagyon más emberek Alonsóval

Korábbi nagy riválisáról beszélt az F1-től búcsúzó négyszeres világbajnok: szakmailag nagyon sokra tartja, emberileg viszont nem tud mit mondani róla.

Fernando Alonsóról kérdezték Sebastian Vettelt a Beyond the Grid podcastben, a német klasszis pedig elismerte: a spanyol volt talán a legkeményebb ellenfele, viszont emberileg sosem kerültek egymáshoz közel.

„Csodálom őt versenytársként. Valószínűleg ő volt a legkeményebb, főleg azokban az első években, amikor szoros csatákat vívtunk a bajnokságok végén, 2010-ben és különösen 2012-ben, ami máig az egyik kedvenc emlékem. Nagyon nagyra tartom Fernandót pilótaként, hatalmas nyers tehetsége van hihetetlen eltökéltséggel, nagyszerű versenyzői ösztönnel, és ezek a mai napig megvannak nála. Láthatóan imád versenyezni, ez a szenvedélye” – mondta Vettel. A https://xn--betbnuszkd-jbbf.com/bwin-app/ oldalon pedig akár már tippelhetsz is Alonso következő szezonbeli esélyeire.

f1-alonso-vettel



„Emberként azonban nem igazán ismerem őt. Azt nem mondanám, hogy nem jövünk ki egymással, szerintem tiszteljük egymást, de az valahogy sosem történt meg, hogy megismerhessük egymást, időt töltsünk együtt, vagy másról is beszéljünk a versenyzésen kívül. Talán nem volt meg az a pillanatunk, mint ami például Lewisszal igen, ami összehozott minket” – utalt a német arra, hogy Hamiltonnal a 2017-es bakui csörtéjük után változott meg a kapcsolata.

„Szerintem Fernando egy nagyszerű versenytárs, valószínűleg az egyik legkeményebb, aki ellen versenyeztem, mert mindig ott van, sosem hátrál meg, de közben nagyon tisztelettudó is, amikor a kerék a kerék elleni csatákról van szó. Emberként viszont nincs különösebben jó kapcsolatunk, mert nem ismerjük egymást jól.”

 

Hamiltonnal van közös pont, Alonsóval nincs

Vettel szerint egyszerűen teljesen más világban élnek Alonsóval, ezért nem alakult ki közöttük különösebb kapcsolat a kölcsönös tisztelet ellenére.

„Talán túl különbözőek vagyunk. Közös szenvedélyünk a versenyzés, de olyan ez, mint az iskolában vagy a munkahelyen, ott is vannak kollégák, akiket tisztelünk, de nem ismerünk igazán. Lewisszal nagyon jól kijövök, vannak dolgaink a versenyzésen kívül, amikről beszélünk, bizonyos dolgokban egyezik a véleményünk, de Fernandóval sosem volt meg közöttünk a kémia ahhoz, hogy belemenjünk ilyenekbe. Szóval szerintem bár ugyanaz a nagy szenvedélyünk, valószínűleg nagyon különböző emberek vagyunk” – magyarázta.

f1-vettel-alonso

Vettel a 2022-es szezonban több környezeti problémára felhívta a figyelmet különleges pólókkal vagy sisakokkal: a Miami Nagydíjon azt emelte ki, hogy a világváros 2060-ban víz alá kerülhet, Kanadában az olajhomok-bányászat által okozott pusztításra mutatott rá. De köztudott kedvence Vettelnek a méhek védelme, és kampányolt már a múltban az LMBT-közösség mellett is.

„A nézeteim nem fognak visszavonulni, nem fogok hátat fordítani nekik” – mondta a GPFans szerint Vettel. A német tisztában van vele, Formula-1-ből való távozása miatt nem tud akkora nyilvánosságot elérni, mint eddig. „Hogy milyen formában folytatódnak majd, azt még ki kell találnom.”

„Már alig várom, hogy nem lesz semmi betervezve, nem lesznek kötelezettségeim. Fejben és dinamika szempontjából sok minden meg fog változni, de kíváncsian várom, pontosan milyen lesz. Nem lesz kötelezettségem, semmire sem vállalkoztam. De rengeteg ötletem van, sok mindenbe bele akarok vágni, ezek azonban nem tipikus kötelezettségek” – szemléltette, miért várja az idei évet, amely gyökeresen eltér az eddig megszokottaktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: