DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Péntek: Megvan az első 2023-as F1-es bemutató időpontja, Leclerc vb-esélyes Mercedesre számít

Elsőként az Aston Martin tett bejelentést arról, mikor mutatják be 2023-as versenygépüket, Leclerc pedig erős Mercedesre számít.

A csapatok már olyannyira a következő évadra készülnek, hogy az első közülük bejelentette 2023-as szezonindító eseményének időpontját: a Fernando Alonsóval erősödő Aston Martin februárban prezentálja versenygépét főhadiszállásán, Silverstone-ban. Ide kattintva azt is megtudhatjátok, hogy pontosan mikor!

Megjelent a Formula Podcast legfrissebb adása! Amikor a 80-as évek derekán thai ihletésre kitalálta a Red Bullt, Didi Mateschitz valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy az F1 történetének legmeghatározóbb személyiségei között emlegetik majd.

A Ferrari monacói F1-es pilótája biztos benne, hogy a Mercedes vb-esélyes lesz 2023-ban, ő már látta ennek jeleit, másnál viszont nem tapasztalt hasonlót. A leköszönőben lévő F1-vezér, Ross Brawn egyelőre nem aggódik, szerinte egyszerűen csak idő kell még, mire a szabályrendszer működni kezd: az erőviszonyok kiegyenlítését célzó szabályoknak legkorábban 2023-ban lesz hatásuk.

Christian Horner „drákói büntetésnek” nevezte a Red Bullra kimért szankciót, melyet a csapat a költséglimit kismértékű átlépéséért kapott: a hétmillió dolláros pénzbírság kifizetése várhatóan nem viseli meg a stabil anyagi hátterű istállót, viszont a komolyabb büntetési tétel számukra az aerodinamikai tesztelés, azaz a szélcsatorna-használat és CFD-szimuláció megengedett mennyiségének tíz százalékos visszaszorítása.



Ez volt Leclerc kedvenc versenye idén! A kellemetlen emlékekből bővebben akadt idén Charles Leclerc számára, ám azért kijutott a jóból is a Ferrari versenyzőjének. Emellett aról is beszélt a mónacói, vasárnap miért nem tudták hozni a szombati tempójukat.

A 2016-os világbajnok nehezen tudja elképzelni Mick Schumacher visszatérését 2024 után, a Mercedes azonban jó opciót jelenthet ifjú honfitársa számára - véli Nico Rosberg. 

Zak Brown elismerően beszélt a McLarentől távozó Daniel Ricciardóról: „A monzai emlékek miatt mindig hálával tartozunk majd Danielnek. Remélem, hogy láthatjuk még őt a rajtrácson, hiszen neki is ez a legfőbb vágya, de ha valamely másik szériában szeretne versenyezni, az ajtó mindig nyitva áll majd előtte a McLarennél, mert imádnám, ha újra együtt versenyezhetnénk.”

Leclerc erős Mercedesre számít 2023-ban

Max Verstappen nem szeretné úgy nevelni a saját gyerekét majd, ahogy édesapja, Jos tette azt vele. Arról már legendák szólnak, hogy az idősebb Verstappen milyen vasszigorral nevelte profi autóversenyzővé a nagyon fiatal Maxot egészen gokartos korától kezdve, az immár kétszeres F1-es világbajnok viszont (amellett, hogy ez kellett a sikeréhez) úgy gondolja, hogy ő nem ezt az utat fogja választani.

Szilágyi-Parti Krisztina, Richárd felesége az RTL Híradóban mesélte el, hogy 11 hetes terhes volt Janka lányukkal, mikor telefonon szóltak neki, hogy párjának megállt a szíve, s négyszer kellett újraéleszteni. Aki segíteni szeretne, ide kattintva megtudhatja, miként teheti ezt meg!

Bejelentették a kizárólag női mezőnyből álló F1 Academy csapatait: öt istálló, az ART, a Campos, a Carlin, az MP Motorsport és a Prema három-három autója alkotja a 15 fős mezőny 2023-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: